Aquest dimarts 8 de juny s’ha celebrat el primer acte en format híbrid d’aquest 2021 organitzat per la Societat Catalana d’Economia. Ha estat a la conferència «L’economia no és circular; és entròpica. 50 anys de la publicació de Nicholas Georgescu-Roegen The entropy law and the economic process», a càrrec del Sr. Joan Martínez-Alier, que es va poder seguir tant de forma presencial, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, com a través de la plataforma Zoom.

Al llarg de la conferència s’ha parlat sobre el desenvolupament de l’ecologia humana als darrers 40 anys, entre les branques de l’ecologia econòmica, la política, la agro-ecologia, l’ecologia urbana, la industrial, l’etno-ecologia i la historia ambiental.

L’economia ecològica estudia el metabolisme social i entén la terra com un sistema obert a l’entrada d’energia (com per exemple el cicle aigua). Tanmateix l’economia industrial es entròpica i es basa en combustibles fòssils i viu dels nous subministraments de materials i energia, essent extractivista.

El el 80% d’energia que es consumeix ve del carbó, petroli i gas. La resta prové de l’hidro-elèctrica, nuclear o biomassa. Es calcula que només el 8% dels materials es recicla, mentre que el carbó, el petroli i el gas no es poden dissipar, i la seva energia es dissipa.

Amb aquest acte s’han iniciat les activitats del Grup de Treball sobre Economia Ecològica i Política Ambiental.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
juny
16
Dc
18:00 La Teoria Monetària Moderna (MMT...
La Teoria Monetària Moderna (MMT...
juny 16 @ 18:00 – 19:30
La Teoria Monetària Moderna (MMT). Una valoració des del marxisme i el postkeynesianisme. Reunió de treball grup marxista - Només membres
Només socis: reunió de treball grup Marxista. “La Teoria Monetària Moderna (MMT). Una valoració des del marxisme i el postkeynesianisme” Ponents: Josep Lluís Notivoli i Agustí Colom. Només zoom. Per assistir és necessari inscriure’s a[...]
juny
30
Dc
18:00 Conferència “Mercat de Treball i...
Conferència “Mercat de Treball i...
juny 30 @ 18:00 – 19:30
Al llarg de l’acte es parlarà sobre quins són els efectes de les dues ultimes crisis, la econòmica i la sanitària, en el territori, i si ha afectat per igual a la Catalunya metropolita com[...]

Administra