La Junta de Govern de la Societat Catalana d’Economia, entitat membre de l’Institut d’Estudis Catalans, manifesta la seva preocupació per l’acusació del Tribunal de Cuentas de l’Estat espanyol als Professors Andreu Mas-Colell (membre de la Societat des de fa més de 30 anys, acadèmic de l’Institut d’Estudis Catalans des del 2005, i Delegat d’aquesta Institució en la Societat des de gener del 2018) i Albert Carreras de Odriozola (també membre de la Societat des de fa més de 30 anys i acadèmic de l’Institut des del 2017).

El Professor Mas-Colell és l’economista més important del nostre país, amb una trajectòria acadèmica excepcional. Les seves contribucions a l’economia l’han situat com un dels economistes matemàtics amb més prestigi i reconeixement internacional. El seu llibre de text és el més utilitzat per ensenyar microeconomia als estudiants de tot el món. El Professor Albert Carreras és un acadèmic excel·lent que ha contribuït a la recerca en història econòmica des de Catalunya i en universitats arreu. Ambdós Professors van deixar la seva vida acadèmica per a ser servidors públics, per a servir al país.

El Professor Mas-Colell va deixar de banda la seva vida acadèmica com a professor de la Universitat de Harvard per tornar al nostre país. Amb el seu rigor, intel·ligència, empatia, lideratge i honestedat, ha contribuït de manera essencial en el disseny del sistema universitari i de recerca tal i com el coneixem avui; i ha situat Catalunya com un dels centres de referència d’Europa en recerca i innovació. El servei que el Professor Andreu Mas-Colell ha fet a Catalunya és immesurable i l’impacte que la seva tornada ha tingut al món acadèmic i de la investigació a Catalunya no té precedents.

El Professor Albert Carreras de Odriozola va ser secretari general  del Departament d’Economia i Coneixement, de la Generalitat de Catalunya, sota el Conseller Mas-Colell, motiu pel qual ara està també encausat pel Tribunal de Cuentas de l’Estat espanyol. Amb anterioritat havia sigut vicerector a la Universitat Pompeu Fabra.

Tots els seus companys i companyes de professió sentim una admiració i respecte absolut pels dos Professors; i en coneixem llur integritat i honestedat.

Junta de Govern de la

Societat Catalana d’Economia

Barcelona, 21 de juny del 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
oct.
19
Dt
18:00 Conferència “A path to effective...
Conferència “A path to effective...
oct. 19 @ 18:00 – 19:30
Conferència "A path to effective climate policy Implications for Spain and Catalonia"
Amb la perspectiva ja immediata de l’esperada Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) de Glasgow, el dimarts 19 d’octubre, a les 18 hores, tindrà lloc la conferència «A path to effective[...]

Administra