Aquest dimarts 21 de setembre s’ha inaugurat l’exposició “Dones economistes”, una exposició que consta de 22 panells on es poden conèixer les històries de dones que amb el seu talent han fet grans aportacions i contribucions a la ciència econòmica.

L’acte ha estat presentat per la Sra. Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, que va destacar que l’exposició demostra que les dones formen part del teixit que ha construït aquest país, tot manifestant la perplexitat per no haver sentit amb anterioritat el en món acadèmic el nom d’aquestes dones fins avui, posant de relleu el camí que encara queda per a la seva vestibulització.

També hi ha intervingut el Sr. Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia, que ha desitjat que aquesta exposició animi a més dones a fer aportacions en l’àmbit de l’economia. També ha recordat que al Diccionari d’economistes catalans, s’hi recullen més de 300 personalitats dedicades a l’economia i que a la seva nova edició, que serà 100% digital, s’hi incorporaran 6 dones economistes més.

A l’acte inaugural també hi ha participat Sra. Ester Oliveras, membre de la Junta de Govern i Presidenta de la Comissió de la Igualtat i Diversitat del Col·legi d’Economistes, que ha destacat que aquesta exposició és el reconeixement del treball no visibilitzat de moltes dones i que ha de servir com a referència per a les economistes actuals i futures.

Per últim, ha intervingut l’Hble. Sr. Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat de Catalunya. El conseller ha tingut un record per a Muriel Casals, i ha denunciat que la manca de dones en llocs de responsabilitats genera una societat amb més conflictes i amb economies més febles. També ha destacat que la societat actual ha de fer front a tres problemes principals, l’emergència climàtica, les desigualtats socials creixents i la desigualtat de gènere. S’ha de trencar el denominat efecte tisora, és a dir, la tendència a la baixa que pateixen les carreres professionals de les dones des del seu inici, en comparació amb la tendència de creixement que experimenten els homes a mesura que avancen en la seva carrera.

L’exposició estarà activa i es podrà visitar fins el 21 d’octubre de 2021 al Claustre de la Casa de la Convalescència de l’Institut d’Estudis Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
nov.
23
Dt
18:00 Conferència “Mercat de Treball i...
Conferència “Mercat de Treball i...
nov. 23 @ 18:00 – 19:30
Conferència "Mercat de Treball i territori a Catalunya"
Activitat en format híbrid, virtual a través de la plataforma Zoom i presencial, a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. Programa de l’acte: – 18.00 h Presentació de l’acte, a càrrec[...]

Administra