Membres de la SCE al Consell Assessor de la Cambra

La Cambra de Comerç crea un Consell Assessor amb deu economistes de prestigi que tindrà per funcions assessorar al Servei d’Estudis de la Cambra. El Consell informarà els estudis abans que es presentin, i valorarà, així mateix, la conveniència d’elaborar altres informes.

Entre els economistes hi figuren els membres de l’IEC Andreu Mas-Colell, Jordi Galí i Guillem López Casasnovas. Joan Ramon Rovira, cap del Servei d’Estudis de la Cambra de Comerç, és vice-president de la Societat Catalana d’Economia (SCE). Andreu Mas-Colell, Jordi Galí i Ada Ferrer, també designada pel Consell Assessor de la Cambra, son membres de la Junta de la SCE.

A la venda el nou llibre de Josep Maria Vegara sobre història del pensament econòmic

S’acaba de presentar el nou llibre del catedràtic d’economia i soci de la SCE Josep Maria Vegara, que porta per títol Historia del Pensamiento Económico. Un panorama plural.

Es tracta d’un extens tractat sobre la història del pensament econòmic a través dels seus autors més representatius. Mitjançant una exposició cronològica el llibre s’estructura en vint-i-capítols i al final del llibre s’inclou una bibliografia sobre la història del pensament econòmic.

Anton Gasol nou degà del Col.legi d’Economistes

L’economista Anton Gasol prendrà el relleu de Joan B. Casas com a degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya a partir del pròxim 3 de setembre. L’economista Oriol Amat assumirà el càrrec de vicedegà del Col·legi.

Gasol és doctor en Economia i Empresa per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Comunitats Europees, i ha desenvolupat les tasques de consultor i analista econòmic-financer, així com d’articulista, conferenciant i col·laborador acadèmic de l’Institut d’Estudis Financers. Com a especialista en el sector financer, ha estat economista de La Caixa, vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, vocal de la Societat d’Estudis Econòmics de Foment, membre de la Societat Catalana d’Economia i president de l’Associació del Personal de La Caixa durant cinc anys.


Xavier Freixas, premi Rei Jaume I d’Economia 2018

Xavier Freixas i Dargallo, soci de la Societat Catalana d’Economia, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat i director del Departament d’Economia i Empresa de la UPF, ha estat distingit amb el prestigiós premi Rei Jaume I en la categoria d’Economia, “per la seva recerca centrada en la banca i per ser un dels principals experts mundials en economia financera, i de manera especial, en micro i macroeconomia del sistema bancari”.

Per  més informació cliqueu sobre la fotografia


El CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa, juntament amb el Dr. Francesc Roca i Rosell, inaugura l’exposició Cinc segles: llibres d’Economia d’autors catalans, amb una mostra bibliogràfica d’autors catalans i les seves obres més rellevants:

  • Del S. XV al S. XIX al vestíbul de la facultat
  • De 1900 a 1960, al CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa Recerca

amb documents propis i d’altres biblioteques, cedits temporalment pel CRAI Biblioteca Pavelló de la República i el CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història, principalment.

Simultàniament s’ha elaborat una exposició virtual amb una descripció de cada llibre, així com la biografia de cada autor. També s’inclou una selecció dels 25 economistes catalans més rellevants i de les 25 obres cabdals d’economia d’autors catalans.


 

Entrevista a TV3 a Andreu Mas-Colell, membre de la SCE i coautor del llibre “Turbulències i tribulacions” que s’acaba de publicar. 20 de març de 2018

 


 

Presentació a l’Ateneu Barcelonès (febrer 2018) de les memòries de Josep Maria Bricall.

Per accedir a l’acte poseu-vos sobre la imatge:

 


Presentació del llibre Literatura i economia” al Col·legi d’Economistes. Dimecres 30 de novembre, a les 19 h, Edició a cura de Joaquim Perramon. Publicat per Universitat de Barcelona edicions.

Cal inscripció previa.

Més informació


Retrat de l’economista Lourdes Beneria

l-beneria

Enllaç entrevista


Joan Martínez Alier rep el Premi Leontief 2017

martinez-alier

Joan Martínez Alier, Professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona i soci de la Societat Catalana d’Economia, ha estat guardonat amb el Premi Leontief 2017  per la seva contribució a les fronteres del pensament econòmic amb l’obra  ““Economics, Equity, and the Environment” 

El GDAE (Global Development and Environment Institute at Tufts University) atorga el Premi Leontiev a aquells economistes que han fet un treball innovador en el camp de les realitats contemporànies tot donant suport a les societats més justes i sostenibles.

Més informació


Jordi Gual nou President de CaixaBank

Jordi Gual

És una satisfacció per a nosaltres anunciar que Jordi Gual i Solé, soci de la Societat Catalana d’Economia, assumeix la Presidència de CaixaBank. Fins ara, Jordi Gual ha estat Director del Servei d’Estudis de CaixaBank, amb la responsabilitat de desenvolupar els plans estratègics del Banc. Es va incorporat al Grup La Caixa l’any 2005

Va néixer a Lleida l’any 1957, és doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia a Berkeley i per la Universitat de Barcelona, professor d’economia de l’IESE i membre de l’International Advisory Board.

Entre 1994 i 1996 va ocupar la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers de la Comissió Europea.

Ha estat membre del Jurat dels Premis Societat Catalana d’Economia.

Li desitgem tota mena d’èxits i li oferim la nostra col.laboració en allò que conforma els nostres objectius.

El Pais 28/06/16


Mas­-Colell President del Barcelona Institute of Science and Technology 

L’economista Andreu Mas-Colell ha assumit la presidència del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), institució creada amb l’objectiu de potenciar la investigació d’excel∙lència que es realitza a Catalunya…

La Vanguardia 29/06/16


Joan Martínez Alier ha rebut un Advanced Grant de la Unió Europea.

Existeix un Moviment Global per la Justícia Ambiental que empeny a la societat i l’economia en la direcció de la sostenibilitat ambiental? El projecte ENVJUSTICE liderat per l’investigador Joan Martinez Alier de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) intentarà demostrar que sí que existeix, investigant les diferents facetes d’aquest moviment. El projecte serà possible gràcies a la concessió a Joan Martinez Alier d’una Advanced Grant del Consell Europeu de Recerca (European Research Council- ERC en anglès) dotada amb prop de 2 milions d’euros. Les subvencions Advanced Grant estan dirigides a investigadors principals líders en el seu àmbit de recerca per al desenvolupament de projectes innovadors i d’alt risc a Europa.

Més informació


Jaume Ventura ha rebut un Advanced Grant de la Unió Europea

Jaume Ventura, professor a la UPF, a la Barcelona GSE i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), ha rebut recentment un Advanced Grant (dotat amb un milió d’euros) pel seu projecte ” Asset Bubbles and Economic Policy”, que haurà de desenvolupar durant els propers cinc anys. Jaume Ventura va exposar a la Societat Catalana d’ Economia amb data 28 d’ abril de 2014.

Vídeo conferència


Andreu Mas-Colell ha rebut un homenatge a la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de la publicació del seu llibre “General Equillibrium and Game Theory, Ten Papers”.

divendres 8 d’abril, a les 13.00 hores a l’auditori del campus de la Ciutadella, va tenir lloc la presentació del llibre del catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i fundador de la Barcelona Graduate School of Economics, institució organitzadora de l’acte.

El professor Andreu Mas-Colell, a través de la seva recerca, ha revolucionat la comprensió dels mercats competititus, i del comportament dels seus participants. General Equilibrium and Game Theory, Ten Papersrepresenta un compendi dels seus treballs acadèmics més rellevants, incloent articles publicats a les revistes més influents de l’àmbit de l’economia. A l’acte hi foren presents, entre altres: els professors Hugo Sonnenschein, de Chicago, Jerry Green, de Harvard i Joaquim Silvestre, de UCDavis.


Guillem López-Casasnovas 

El Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats catalanes. Entre altres, l’economista especialitzat en Economia de la Salut, Guillem López-Casasnovas.