Conferència: «El Liber Manualis de Duoda, mare i mestra»

La conferència serà impartida per la professora Mercè Otero.

Dia i lloc: 15 de desembre a partir de les 18.30 h, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona)

Resum:

Duoda va escriure el Liber Manualis a Usès entre l’any 841 i el 843. Esposa de Bernat de Septimània, es va quedar guardant les possessions del seu marit mentre ell conspirava contra l’emperador. El llibre està dedicat al seu fill gran Guillem, que va viure amb ella fins que va ser lliurat com a ostatge a l’emperador. És un text excepcional escrit per una dona per a educar a distància el seu fill. Està dins dels models de manual, enchiridion o  mirall,  speculum. Com és d’esperar, el seu llatí no és gens ortodox i la traducció hi ha moments que no és gens fàcil. 

Activitats programades
  • No hi ha novetats
Traduccions catalanes dels clàssics
Administració