Presentació del nou llibre de Miquel Crusafont, Història de la moneda de l’Occitània catalana (segles XI-XIII)

Em plau convidar-vos als actes de presentació del nou llibre de Miquel Crusafont, Història de la moneda de l’Occitània catalana (segles XI-XIII), que tindran lloc:

a Barcelona, el proper dia 19 de juny, a les 19 h.

a Lleida, el proper dia 28 de juny, a les 19:30 h.

La presentació anirà a càrrec del Dr. Flocel Sabaté, catedràtic d’història medieval de la Universitat de Lleida.

Cada soci de la SCEN tindrà dret a obtenir un exemplar del llibre de manera gratuïta, bé recollint-lo el dia de les presentacions, bé rebent-lo per correu més endavant.

A l’acabar l’acte del dia 19 hi ha previst un sopar. Si voleu participar-hi cal fer la reserva telefonant a la secretaria uns dies abans (93.488.33.58). El lloc i el preu de l’àpat encara no s’han concretat.

La presentació de Lleida del dia 28 tindrà lloc dins del marc de l’International Medieval Meeting Lleida 2012, organitzat pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura” i per la Universitat de Lleida.

En aquest context, i a la mateixa sala on es celebrarà la presentació del llibre, hi ha també programada una sessió lliure de tema numismàtic, amb la intervenció de quatre membres de la SCEN:

– Francisco Cebreiro: Quebrar el real para alcanzar la realeza. Un aspecto del ascenso al poder de las casas Trastamara y Avis en las monarquías peninsulares occidentales

– Pol Junyent: Fraus monetaris a la Catalunya del segle XV, segons els comptes del receptor dels emoluments de la Governació General de Catalunya

– Xavier Sanahuja: Aspectes identitaris de la moneda catalana baixmedieval

– Joan Antoni Sendra: La casa de moneda de València a l’època medieval

Dia i hora: Dijous, 28 de juny, a tres quarts de sis de la tarda (17:45 h.)

Lloc: Aula 2.44, Facultat de Lletres, Universitat de Lleida (Pl. Víctor Siurana s/n).

 

Barcelona, 29 de maig del 2012

 

Xavier Sanahuja

Secretari