Acte de celebració dels 50 números d’Acta numismàtica i lliurament de medalles

El passat 20 d’octubre, la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics va celebrar haver arribat a les 50 edicions d’Acta numismàtica. Es tracta d’una fita notable per a qualsevol revista científica, difícilment explicable de no ser per la incansable feina que els seus consells de redacció, primer dirigits per Leandre Villaronga, i després per Miquel de Crusafont, li han dedicat durant anys amb l’objectiu de convertir-la i mantenir-la en la publicació de referència de la numismàtica d’àmbit català. Durant l’acte prengueren la paraula el president de la SCEN, Rossend Casanova i Mandri, i el director d’Acta, Miquel de Crusafont i Sabater. Després dels parlaments, es va procedir al repartiment de medalles commemoratives als principals protagonistes de la revista dels darrers vint-i-cinc anys, bé pel nombre d’articles publicats, bé per la importància de la seva col·laboració a l’hora de mantenir-ne la qualitat i difusió. En el moment del lliurament de les medalles, Miquel de Crusafont va fer una breu ressemblança de cadascun dels homenatjats. La medalla commemorativa fou la del centenari de l’Institut d’Estudis Catalans, realitzada per Josep Maria Subirachs, personalitzada i contextualitzada per a l’ocasió.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *