Presentació a Reus del llibre La medalla en l’obra de Ramon Ferran

El passat 7 d’octubre es va presentar, al Centre Cultural Castell del Cambrer de Reus, el llibre La medalla en l’obra de Ramon Ferran, una publicació coeditada entre la nostra Societat i l’Institut Municipal Reus Cultura de l’Ajuntament de Reus.

L’acte comptà amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i va ser presidit pel regidor de Cultura, Política Lingüística i Educació de la ciutat, Daniel Recasens. En va fer la presentació el numismàtic reusenc Xavier Sanahuja, que glossà la figura de l’escultor i en destacà la part artística de les seves medalles, moltes d’elles vinculades amb Reus, així com sobre la projecció que aquestes han fet de la ciutat en ser mostrades a exposicions internacionals arreu del món.

L’autor del llibre, Rossend Casanova, va presentar la Societat als reusencs, explicà la Col·lecció Medallística de la que aquest llibre n’és el tercer volum, i va destacar els trets principals de l’obra, que presenta una biografia de Ferran, n’explica el seu treball medallístic i en cataloga la seva producció. També comentà com Ferran descobrí l’art de la medalla, quina era la seva manera de treballar i quins els seus temes més recurrents. Casanova també es referí a parts més personals sobre la recerca i la documentació del fons que la família Ferran ha conservat al taller de l’escultor, a la que agraí totes les facilitats que li van permetre conèixer el patrimoni conservat, i igualment agraí l’ajuda de diferents particulars i institucions, en especial de Reus, gràcies als quals s’ha pogut classificar, documentar i contextualitzar l’abundant obra medallística de Ferran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.