SOCIETAT CATALANA DE FILOSOFIA

V Congrés Català de Filosofia

  • No hi ha novetats

Seminari «Mirades filosòfiques sobre la COVID-19»

Dies: 25 de febrer, 4 i 11 de març de 2021 (de 18h a 20h)

25 de febrer: La filosofia de la cura davant de la crisi de la Covid-19,
a càrrec d’ESTER BUSQUETS (Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya).

4 de març: Consideracions sobre el concepte fenomenològic de “normalitat” arran de
les transformacions de la Covid-19, a càrrec de JOAN GONZÁLEZ GUARDIOLA (Universitat de les Illes Balears)

11 de març: Les mans i el rostre de la Covid-19: perspectives antropològiques i fenomenològiques, a càrrec de XAVIER ESCRIBANO (Universitat Internacional de Catalunya).

Link: https://ja.cat/SeminariSCF
Codi d’accés: tJL7BN

Programa:

Seminari COVID_Societat_Catalana_de_Filosofia

VIII Olimpíada de Filosofia

Per vuitè any consecutiu convoquem la VIII Olimpíada de Filosofia, una proposta per a l’alumnat de secundària dels centres educatius de Catalunya promoguda per la Societat Catalana de Filosofia, amb el suport de la Facultat de Filosofia de la UB i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i organitzada per professorat de filosofia de secundària.

El tema de l’Olimpíada de Filosofia 2021 és «Llibertat o seguretat?». Es convoquen quatre modalitats:

  • Dissertació per a l’alumnat de Batxillerat.
  • Dilema moral per a l’alumnat de 4t d’ESO.
  • Fotografia filosòfica (individual)  i Vídeo filosòfic (VIdees), individual o en grup, per a l’alumnat de 4t d’ESO i de Batxillerat.

Aquest any les proves escrites dels participants en dissertació i dilema es faran en línia el dia 25 de febrer, que també serà la data límit per enviar les fotografies i vídeos. La defensa oral pública dels finalistes de totes les modalitats se celebrarà el dia 20 de març en línia.

També, aquest any, hem iniciat un concurs de cartells per a l’Olimpíada obert a la participació d’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat de tots els centres educatius de Catalunya.

Podeu trobar més informació a https://blocs.xtec.cat/filolimp/ i contactar amb nosaltres a filo.olimpiada.catalunya@gmail.com

Catorzena Mostra de Fotofilosofia

Organitzada per Ad Hoc-Grup de didàctica de la Filosofia de la SCF, amb la col·laboració del Barcelona Pensa

Dia i hora: 18 de novembre de 2020 a les 16 hores

L’acte se celebra com a culminació d’un procés de creació d’una cinquantena de centres educatius d’arreu de Catalunya en el si de les seves classes de filosofia. Instituts i escoles han confegit blogs amb fotofilosofies creades pel seu alumnat, creant una xarxa que trobar-se al lloc web Mostra de fotofilosofia. En l’acte es reconeixeran, mostraran i comentaran fotofilosofies seleccionades. Algunes seran defensades per les seves autores i autors. Alumnes de secundària realitzaran una videoperformance reivindicativa amb motiu del Dia mundial de la Filosofia.

Enllaç: https://youtu.be/IVDOA-ZZD4A.