SOCIETAT CATALANA DE FILOSOFIA

Mirades filosòfiques sobre la COVID-19

Febrer-març 2021

Olimpíada de Filosofia de Catalunya

Febrer-març 2021

Edició XXVa: "El diàleg"

Setembre de 2021

Sessions del Grup de Filosofia Personalista curs 2022-2023: L’Amistat i la Justícia

Per aquest curs, el Grup de Filosofia Personalista proposa la lectura de dues obres de Simone Weil: Echar raíces i La gravetat i la gràcia

Any 2022:

22 de setembre: Sessió inaugural del curs 2022/2023, conjuntament amb l’IEMC.  Tindrà lloc a la Facultat de Filosofia de Catalunya, al carrer Diputació, 231, a les 19 hores.

27 d’octubre: Acte de celebració del 20è aniversari del Grup de Filosofia Personalista. Tindrà lloc a la sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans, al carrer del Carme, 47, a les 18.30 hores.

24 de novembre: Lectura i estudi del llibre de «Echar raíces».

Any 2023: 

19 de gener: Lectura i estudi del llibre de «Echar raíces»

9 de març: Lectura i estudi del llibre de «Echar raíces» i «La gravetat i la gràcia»

13 d’abril: Lectura i estudi del llibre de «La gravetat i la gràcia». 

25 de maig: Lectura i estudi del llibre de «La gravetat i la gràcia». 

La sessió del 22 de setembre, tal i com hem comentat, tindrà lloc a la Facultat de Filosofia de Catalunya. La del 27 d’octubre a l’Institut d’Estudis i Catalans. I, la resta, al carrer Maria Aurèlia Capmany, 14, a les 19 hores.

Per qualsevol consulta, us podeu adreçar a Albert Llorca, coordinador del Grup de Filosofia Personalista (albert.llorca.arimany@gmail.com).

Conferència «Relats i identitat nacional»

Ens plau convidar-vos a la conferència Relats i identitat nacional, a càrrec del professor Yves Charles Zarka que tindrà lloc a l’aula Ramón y Cajal de l’edifici històric de la UB, Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona, el proper 30 de maig a les 18h.

Us preguem que notifiqueu la vostra assistència mitjançant el formulari que trobareu al següent enllaç ja que l’aforament de la sala és de 50 persones.

https://www.alumni.ub.edu/agenda/relat-i-identitat-nacional/

La conferència està organitzada per Alumni UB – Club de Filosofia i la Societat Catalana de Filosofia. L’objecte de la lliçó és mostrar la importància dels relats en la constitució de la identitat nacional.

«I Seminari Internacional sobre teoria descolonial»

Dia i hora: 18 de març, a les 18 hores
Lloc: Aula 403 de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (c. Montalegre, 6, Barcelona)

Si no hi podeu assistir presencialment, contacteu amb la secretaria de la SCF (scf@iec.cat) i us facilitarem l’enllaç zoom per la connexió online.

Programa