Activitats en curs
 • 03.10.2023 | 17:30 - 19:00 h |
  Assemblea General Ordinària de socis de la Societat Catalana de Física
  » Més informació «
 • 03.10.2023 | 19:15 - 20:30 h |
  Conferència inaugural del curs 2023-2024 de la Societat Catalana de Física
  » Més informació «
 • 18.10.2023 | 18:30 - 20:00 h |
  Mirant el cel – De les observacions astronòmiques a l’origen de la cosmologia moderna
  » Més informació «
 • 06.11. - 08.11.2023 |
  XXXVIII Trobades Científiques de la Mediterrània – Josep Miquel Vidal
  » Més informació «
Ofertes de feina i de beques

Última Oferta 18/01/2023

Sist. Internacional d’unitats

Sistema Internacional d'unitats

Diccionari de física

VI Concurs Fotogràfic

La Física en la interfície Batxillerat - Universitat Informació per als professors

Premis per als treballs de Recerca de Batxillerat, desena convocatòria

Adjudicació de premis i accèssits
Resultats en pdf

El jurat nomenat per la Junta de la Societat Catalana de Física per avaluar els treballs
presentats a la novena convocatòria de Premis per als Treballs de Recerca de Batxillerat de la
Societat Catalana de Física, ha acordat:
Donar els dos premis als treballs següents:

Interacciona amb la llum. Pinces òptiques amb materials reciclats, fet per l’estudiant Gerard Jiménez Machado de l’Institut Manuel Blancafort de la Garriga, sota la direcció del professor tutor August Burgueño.

Radioactivitat per Rn a les fonts de la Serralada Litoral, fet per l’estudiant Roger San Andrés Ródenas de l’Institut Mediterrània del Masnou, sota la direcció de la professora tutora Blanca Franc Forcén.

També ha acordat donar dos accèssits als treballs següents:

Accelerem l’Univers?, fet per l’estudiant David Cirauqui Garcia, del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, fet sota la direcció del professor tutor Pere Cardenal Monreal.

Instrumentació antiga de l’Escola Pia Sabadell, fet per l’estudiant Álex Cahuana Bartra, de l’Escola Pia Sabadell, fet sota la direcció de la professora tutora Àngels Tabero Carretero.

A l’hora de fer l’avaluació, el jurat ha valorat la creativitat i originalitat del projecte presentat així com la metodologia utilitzada i l’estructuració i presentació del treball. Cal remarcar que l’elevat nivell, en general, dels 61 treballs presentats i la seva dispersió temàtica no ha fet gens fàcil la tria dels guanyadors.

Per tal de donar més relleu a l’acte de lliurament dels diplomes corresponents als premis s’ha acordat que es farà conjuntament amb el lliurament de premis de la Fase Catalana de l’Olimpíada de Física del proper curs, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans; la data s’anunciarà oportunament (es pot consultar la web de la SCF: http://scfis.eapais.iec.cat ). La dotació econòmica (600 euro els premis i 300 euro els accèssits) s’abonarà per transferència bancària a principis de juliol; els premiats cal que es posin en contacte amb la secretaria de la Societat Catalana de Física, telèfon 93 324 85 83, adreça electrònica scfis@iec.cat.

Els treballs no premiats es poden passar a recollir a la seu de la secretaria de la Societat Catalana de Física, al carrer M. Aurèlia Capmany 14-16, xamfrà amb el carrer del Carme, de Barcelona (millor contactar prèviament per telèfon: 93 324 85 83). El termini per fer-ho finalitza el 14 de desembre de 2012.