XXXVI Trobades de Maó 2021

Ofertes de feina i de beques

Última Oferta 05/11/2021

VI Concurs Fotogràfic

Sist. Internacional d’unitats

Sistema Internacional d'unitats

La Física en la interfície Batxillerat - Universitat Informació per als professors

Diccionari de física

Activitats en curs
  • No hi ha novetats

Cicle de Conferències Física Oberta de la SCF Propera conferència, dimecres 24 d’abril

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa Societat Catalana de Física us convida a la conferència “Simuladors quàntics amb àtoms, ions i fotons” que pronunciarà el Dr. Juan Ignacio Cirac, Director de la Divisió de Teoria de l’Institut Max-Planck d’Òptica Quàntica

Dia i hora: Dimecres,  24 d’abril de 2013,  a les 19 h
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47 de Barcelona)

Resum: És molt difícil descriure sistemes quàntics de moltes partícules a baixes temperatures, com ara els superconductors, alguns materials magnètics, o fins i tot els que apareixen en la física d’altes energies.

Informació en pdf

La raó és que el nombre de paràmetres necessaris per a això creix exponencialment amb el nombre de partícules. Els simuladors quàntics proporcionen una alternativa als mètodes tradicionals que s’utilitzen per estudiar aquest tipus de sistemes. En aquesta xerrada explicaré com es poden construir aquests simuladors utilitzant àtoms, ions o fotons, i quins sistemes es poden simular amb ells.

Currículum abreujat per a la presentació: És autor d’unes 250 publicacions en revistes de física. És també fundador de la revista Quantum Information and Computation i ha estat editor associat de Review of Modern Physics i Physical Review A. És doctor honoris causa per les universitat Politècnica de Catalunya i la de Castella-la Manxa, i membre corresponent de les acadèmies Espanyola i Austríaca de Ciències. Ha obtingut diversos premis, entre ells, el Quantum Electronics Prize de l’European Physical Society, l’International Quantum Communication Award, el Felix Kuschenitz Preis de l’Acadèmia de Ciències Austríaca, el Nacional Blas Cabrera de Física, Premi Príncep d’Astúries de Investigació Científica i Tècnica 2006, el Carl Zeiss Research
Award, el Frontiers of Knowledge de l’BBVA, i la Benjamin Franklin Medal.

Una resposta a Cicle de Conferències Física Oberta de la SCF Propera conferència, dimecres 24 d’abril

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *