XXXVI Trobades de Maó 2021

Ofertes de Treball i Recerca

Última Oferta 27/01/2021

VI Concurs Fotogràfic

Sist. Internacional d’unitats

Sistema Internacional d'unitats

La Física en la interfície Batxillerat - Universitat Informació per als professors

Diccionari de física

Activitats en curs
  • No hi ha novetats

Lliurament de premis als estudiants de Batxillerat

Sala Prat de la RibaEl divendres 7 de març es farà el lliurament de premis als estudiants seleccionats a la fase catalana de l’Olimpíada de Física i també als guanyadors dels premis TREC de l’any passat. Això es farà a dos quarts de cinc de la tarda (16:30) a la Sala Prat de la Riba de la seu de l’IEC (Carrer del Carme, 47).

El professor del Departament de Física de la UAB,  Xavier Àlvarez farà una xerrada sobre:    Nanofísica i nanotecnologia. El futur a petita escala.

Hi sou convidats.
En les darreres dècades el nivell de miniaturització aconseguit en instrumentació ha permès explorar la matèria a una escala no observada fins al moment. Les propietats que s’han mesurat han diferit força del que hom esperaria extrapolant el que es coneixia a escala macroscòpica. Aquest fet ha permès plantejar a nivell tecnològic el repte de millorar de les propietats dels materials utilitzats fins al moment tot dissenyant les seves característiques a escala nanoscòpica.

Alguns dels problemes que la nostra societat afronta en sectors com són els de l’energia, la construcció o la medicina podrien ara tenir solució des d’aquesta nova perspectiva. Analitzarem alguns d’aquests reptes i el paper que la Física hi juga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *