XXXVII Trobades de Maó 2022

Activitats en curs
Ofertes de feina i de beques

Última Oferta 18/01/2023

VI Concurs Fotogràfic

Sist. Internacional d’unitats

Sistema Internacional d'unitats

La Física en la interfície Batxillerat - Universitat Informació per als professors

Diccionari de física

Diccionari de física

Termcat-300x195El Diccionari de física, un nou recurs en català a disposició de tothom.

Des del TERMCAT volem donar-vos a conèixer el Diccionari de física en línia, elaborat conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Torrens-Ibern.

Accés directa al diccionari de física                         Document en pdf


Què és? El Diccionari de física s’ha concebut com una eina de consulta àgil i eficaç que recull la terminologia fonamental d’aquesta ciència.
Què hi trobarà el lector? El Diccionari de física inclou termes de mecànica, termodinàmica, electromagnetisme, òptica, relativitat, física quàntica, física de partícules, física nuclear, física atòmica i física de la matèria condensada. Completen la selecció de nomenclatura un bloc dedicat a la física de la Terra i l’espai i un de dedicat a la física mèdica, a més d’una àrea dedicada a les unitats de mesura.
Entre els més de tres mil articles, el lector hi trobarà termes com ampere, bosó de Higgs, constant de Planck, espaitemps, model estàndard, neutrí o radiació de fons de l’univers.
Cada article inclou, a més dels equivalents en castellà, francès i anglès, una definició breu i entenedora i notes complementàries d’ampliació d’informació.
Com es fa la consulta? Des de la pestanya “Consulta de termes” es pot consultar els termes de tres maneres:
 Mitjançant cerques simples o avançades en qualsevol de les llengües del diccionari (quadre “Text de la consulta”).
 Mitjançant la llista alfabètica de totes les denominacions que comencen per una lletra determinada, en qualsevol de les llengües del diccionari (botó “Accés alfabètic”).
 Per blocs de termes d’una mateixa àrea temàtica (botó “Accés temàtic”).
A qui s’adreça? Aquest diccionari s’ha pensat sobretot per a estudiants i professorat de física, especialment els de batxillerat i dels primers cursos universitaris, amb la voluntat d’oferir-los un recurs pràctic per als seus treballs. Així mateix, ens agradaria que pogués ser útil per a ampliar els coneixements de qualsevol lector aficionat a la física que s’hi acosti amb curiositat i interès.
Com puc ajudar a millorar-lo? Us convidem a fer-nos arribar tots els suggeriments que puguin contribuir a millorar i fer créixer aquest diccionari. Ens els podeu fer arribar a través de la Bústia de suggeriments que trobareu en la interfície del diccionari o enviar-los a l’adreça electrònica informacio@termcat.cat.

 

Per a més informació:

www.termcat.cat

www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/

www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linea/149/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *