María de los Santos García Felguera (UPF/Fotoconnexió)

17/5/2016, 19h, IEC (C/Carme 47), Barcelona.

02_Atkins_Anna_Dictyota_dichotoma_in_the_young_state_and_in_fruit_cianotipo_1848-49_distribución_1

Les primeres il·lustracions per a un llibre de botànica, fetes per un procediment fotogràfic , l’any 1843 , són obra d’una dona, la britànica Anna Atkins. Des dels inicis de la fotografia hi va haver dones que es van interessar per la ciència en diferents camps -botànica , geologia , astronomia , raigs X … – i pel nou mitjà de representació de la realitat. A la xerrada veurem alguns exemples al llarg del segle XIX i alguns usos poc habituals de la fotografia científica al començament del XX.

Trobareu més informació sobre aquest cicle aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Piulades de la SCHCT
XVII TROBADA SCHCT 2022

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica