“L’Emergència Sanitària de la Guerra Civil Espanyola a Barcelona”

Dijous 16 de juny a les 19:00h.

Tot participant de la setmana de reivindicacions pels drets de les persones refugiades convocada per la plataforma Stop Mare Mortum la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica proposa dur la nostra memòria cap al passat, a la Guerra Civil Espanyola per reflexionar sobre la situació crítica actual.

Per això us proposa un itinerari per la Barcelona del 1936 al 1939: de sobte, els hospitals barcelonins van haver d’acollir i assistir els ferits que arribaven del front, els ferits dels bombardejos i els refugiats que arribaven d’arreu de la Península. A més, els mateixos barcelonins patien malnutrició i altres dificultats de la Guerra. Aquest itinerari vol aprofundir en la història d’aquesta assistència mèdica en la Barcelona durant la Guerra Civil. Veurem hospitals provisionals, innovacions mèdiques, iniciatives de política de sanitat, recursos davant els refugiats i l’exili. Reflexionarem sobre la solidaritat de la ciutat de Barcelona amb els refugiats de la resta de l’Estat durant la Guerra Civil i també sobre les actituds d’Europa i el món davant l’exili espanyol del 1939 i finalment posarem aquestes reflexions en perspectiva amb la situació actual.

Per poder venir a l’itinerari heu d’enviar un correu a itinerarischct@gmail.com indicant el número de persones que sereu.

El preu de l’itinerari serà de 10 euros que es destinaran íntegrament a col·lectius que treballen pels drets i l’empoderament de les persones refugiades que en aquests moments es troben atrapades a Grècia.

Si aquesta iniciativa prospera la nostra intenció és repetir aquesta experiencia en un futur.

Si voleu participar en aquesta inicitiva podeu aportar la vostra col·laboració al següent compte de Triodos Bank amb el concepte “Itinerari”:

ES48 1491 0001 2621 7340 6022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *