Dilluns 24 d’octubre a les 19h a la seu del IEC tindrà lloc la presentació del programa de col·loquis 2016-2017 i la presentació dels Itineraris virtuals d’Història de la Ciència.

Itineraris virtuals, matemàtiques de Leibniz, accidents industrials, malalties mentals, museus anatòmics, geografia humana, patrimoni industrial, fotografia històrica (repetim després de l’èxit del curs anterior!), natura a la plana de Vic, patrimoni científic publicat, conflictes amb l’energia nuclear…

Com sempre, el Programa de Col·loquis de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica ve farcit de propostes interessants, atractives i d’alt nivell acadèmic. Gran varietat de temes que se sumen a aquest intens curs, en el que també gaudirem de la Trobada de la Societat a Castelló i de l’Escola de Primavera a Maó. Aprofitant la celebració del primer col·loqui, la presidenta de la SCHCT donarà la benvinguda al nou curs.

Itineraris Virtuals: “Històries de Ciència al mòbil, per a autòctons, i per a guiris

La història de Barcelona és plena de ciència. La podeu trobar als carrers, edificis i monuments de Gràcia, Ciutat Vella, el Raval, Sant Andreu, Montjuïc, etc. Us convidem a descobrir una Barcelona poc habitual a través de set itineraris urbans que recorren els barris de la ciutat a través de la ciència, la història i la societat.

Rutes científiques virtuals és una iniciativa de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica (SCHCT) de l’Institut d’Estudis Catalans, que es va posar en marxa el 2014. Aleshores es van crear quatre itineraris virtuals i va comptar amb el suport econòmic de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. D’ençà, s’han ideat nous itineraris i gràcies a l’obtenció d’una British Society for the History of Science Special Project Grant, enguany s’ha dut a terme la versió anglesa de tots els itineraris.

En aquest acte presentarem el nou espai virtual d’aquestes rutes científiques, en català castellà i anglès, a la plataforma Izi Travel. Aquest espai permetrà no només gaudir de les rutes al nostre telèfon mòbil sinó també proporcionarà una versió en audioguia. Volem aprofitar l’ocasió per a discutir amb experts de dins i de fora de la disciplina, amb usuaris i amb tots aquells interessats, les qüestions relacionades amb els itineraris com poden ser el turisme sostenible, el creixent interés per la història de Barcelona o l’educació.

Ponents:

– Miquel Carandell (Històries de Ciència)

– Laura Valls (CEHIC-UAB i CSIC)

– Xandra Troyano Gontá (Historiadora, experta en itineraris culturals i turisme sostenible, http://xanxano.com)

– Alfons Zarzoso (Museu d’Història de la Medicina de Catalunya)

Coordinadors: Miquel Carandell (Històries de Ciència); Laura Valls (CEHIC-UAB i CSIC); Clara Florensa (CEHIC-UAB); Judit Gil Farrero (CEHIC-UAB)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVII TROBADA SCHCT 2022

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 5 - 7 May 2022

XIX JORNADA SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I L’ENSENYAMENT “Antoni Quintana i Marí”

19- 20 novembre 2021
Institut d’Estudis Catalans. Barcelona

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica