Cicle de col·loquis de la SCHCT

A banda de l’Origen. Els altres llibres de Charles Darwin

L’Home destronat. “The descent of man”  i el lloc de l’esser humà a la naturalesa

a càrrec de Pasqual Bernat (CEHIC)

a l’Agrupació Astronòmica d’Osona (C/ Pare Xifré, 3, 3r. Vic)

Dimarts, 20 de març de 2018 a les 20h.

Quan parlem o pensem en les obres de Charles Darwin el  primer llibre que ens ve al cap és L’Origen de les espècies, una obra arxiconeguda i que, sense cap mena de dubte,  ha marcat una fita inexorable en la història de la ciència i de la cultura en general. Però el naturalista anglès a més a més va ser autor d’altres obres no tan conegudes però d’un gran valor i transcendència científica. És el cas de l’Origen de l’home, aparegut el 1871, que va causar tan o més rebombori que l’Origen de les espècies  i que va provocar tensions tan grosses en el debat evolucionista del moment, que fins i tot alguns dels primers partidaris de les idees de Darwin en qüestionaren afirmacions que s’hi sostenien. En aquesta xerrada farem un repàs als continguts d’aquesta obra i a les repercussions  científiques, socials i ideològiques que va comportar la seva publicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Piulades de la SCHCT
XVII TROBADA SCHCT 2022

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica