Col·loquis de la SCHCT (2018–2019)

Cicle: “Ciència Democràtica: Una nova cultura científica en temps d’incertesa”

 “Acadèmia neoliberal i gestió productivista de la ciència”

Dia: Dimecres 24 d’abril del 2019, 19h.

Lloc: Institut d’Estudis Catalans (IEC). Carrer del Carme, 47, Barcelona.

Sala Nicolau d’Olwer.

Ponents:

  • Jordi Molas Gallart. Director d’Ingenio (CSIC-UPV). És economista i especialista en polítiques científiques i tecnològiques.
  • Ismael Ràfols. Investigador sobre polítiques de ciència i tecnologia a Ingenio (CSIC-UPV), professor visitant al Centre d’Estudis de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (CWTS) i investigador associat al Science Policy Research Unit (SPRU, Univ. Sussex). És especialista en avaluació de ciència i tecnologia.
  • Xavier Roqué. Professor d’Història de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del departament de Filosofia i del Centre d’Història de la Ciència (CEHIC).
  • Agnès Vayreda. Professora dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. És membre del grup de recerca sobre gènere MEDUSA (UOC).
  • Eduard Aibar (moderador). Catedràtic d’Estudis de Ciència i Tecnologia als Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i director del Grup de recerca sobre Open Science and Innovation.

Resum:Durant els darrers anys han proliferat en l’àmbit dels estudis sobre ciència (preferentment des de l’història, la sociologia, la filosofia o l’economia) els estudis sobre l’anomenat gir neoliberal en la governança i finançament de la ciència, lligat al que alguns anomenen una visió “productivista” de la ciència . Es tracta d’un fenomen que per a molts autors és el més distintiu de l’actual règim històric de la ciència i que, a banda d’afectar l’organització i gestió de la ciència pot condicionar també el tipus de coneixement que es genera i la forma com es genera. En aquesta sessió discutirem sobre aquest tema, centrant-nos en els seus vincles amb les polítiques científiques, els processos d’avaluació de la recerca, l’escala i tipologia dels projectes de recerca o els efectes en la vida personal i professional dels investigadors.

Organitza: Eduard Aibar (UOC), dins de la sessió “Ciència Democràtica: una nova cultura científica en temps d´incertesa” coordinada per  Agustí Nieto-Galan (UAB).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVII TROBADA SCHCT 2022

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 5 - 7 May 2022

XIX JORNADA SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I L’ENSENYAMENT “Antoni Quintana i Marí”

19- 20 novembre 2021
Institut d’Estudis Catalans. Barcelona

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica