Eliminar drets amb el pretext de fer més segura la situació és un engany majúscul

Per Júlia Massó 21 de juliol de 2020

L’Albert García Espuche és historiador i arquitecte, un excel·lent coneixedor de Barcelona i del sistema d’interdependència amb les ciutats i entorns naturals que l’envolten a l’Edat Moderna així com les actes notarials com a font històrica. En aquesta entrevista parlarem amb ell sobre les epidèmies de pesta que assolaren aquella societat.

1. Quan la pesta de 1651 arriba a Barcelona es produeixen dos fets rellevants: ja feia gairebé un any que se’n tenien notícies de la seva proximitat i l’anunci de la seva presència s’intentà ocultar. Davant la COVID-19, que viatja avui a alta velocitat, les autoritats no van veure la seva proximitat. Què en penses?

La incompetència de les autoritats es pot arribar a entendre en situacions sense precedents, com la de la COVID-19. Allò realment greu és que amaguin informació a la població, com quasi sempre fan els diversos poders en tots els períodes, amb el pretext, en especial, de no alarmar la gent, de no crear pànic.

De fet, tracten la gent com a menors d’edat, com a persones incapaces de gestionar les seves pròpies vides i de prendre decisions raonables per sí sols.

Per llegir l’entrevista sencera clica aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *