Col·loquis de la SCHCT (2020–2021)

Cicle: Objectes perduts: explicar i exposar ciència a museus i altres llocs públics

“A history of misogyny: recerca, fotografia i exhibició pública.

Chapter One: On Abortion”

Ponent: Laia Abril

Dijous 4 de febrer 2021, 19h.

Sessió online, amb inscripció prèvia*

(abans de les 14h del 04/02/21):

*(atenció, per motius de ciberseguretat cal inscriure’s abans de les 14h del 04/02/21. Aquesta inscripció és gratuïta i les persones inscrites rebran, poc després, al seu correu electrònic l’enllaç Zoom per a poder atendre el seminari. Per favor, reviseu també la bústia de correus no desitjats si no ha arribat l’enllaç abans del col·loqui).

Laia Abril és fotògrafa, periodista, artista; utilitza la càmera per explicar històries íntimes que desvetllen realitats amagades sobre sexualitat, trastorns alimentaris i desigualtats de gènere.
En circunstancias “naturales”, una mujer podría quedar embarazada un promedio aproximado de quince veces a lo largo de su vida, dando como resultado diez nacimientos. Durante siglos, las personas han buscado formas de retrasar o interrumpir el embarazo. Hoy en día, finalmente existen medios seguros y eficientes para el aborto, aunque aún hay mujeres de todo el mundo que continúan utilizando métodos caseros antiguos, ilegales o arriesgados: cada año, 47.000 mujeres de todo el mundo mueren debido a abortos fallidos. El nuevo proyecto a largo plazo de Laia Abril, A History of Misogyny, es una investigación visual realizada a través de comparaciones históricas y contemporáneas. En su primer capítulo, On Abortion, Abril documenta y conceptualiza los peligros y daños causados a las mujeres por su falta de acceso al aborto de forma legal, segura y gratuita (www.laiaabril.com).

Coordinadors: Alfons Zarzoso (MHMC) i Pepe Pardo (IMF-CSIC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *