FEM ciència?

Propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència

La sèrie d’entrevistes FEM ciència? proposa reflexionar sobre un eix comú: les dones i la història de la ciència, la tècnica i la medicina. A partir de les entrevistes, volem conèixer la imatge que tenen algunes historiadores de la ciència de la pròpia disciplina i quin paper hi juguen les dones.

El títol de la sèrie intenta fer reflexionar sobre com es correlacionen entre si la ideologia de gènere i la ciència, com aquesta construcció funciona a la nostra societat i afecta a les persones i a la pròpia ciència.

Aquesta sèrie es publica en motiu de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la ciència, i exposa la necessitat de mostrar una visió general de la situació de les dones en la investigació, tenint en compte diferents factors que han dificultat i que continuen dificultant el progrés tant en l’àmbit laboral com personal de les dones.

Commemoracions com la comentada i el 8 de març, Dia de la Dona, han de servir per cridar l’atenció a temes de reflexió col•lectiva obligada. Per això les entrevistes començaran abordant dues qüestions fonamentals: és la història de la ciència sexista? Quin paper tenen i haurien de tenir les commemoracions com l’11F o el 8M?

Les informacions contingudes en aquestes entrevistes representen els punts de vista de les persones entrevistades. No són expressió oficial de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica. Aquest projecte ha sigut portat a terme per Mar Rivera Colomer, en el marc del Màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica de l’Institut interuniversitari López Piñero. Agraïm la supervisió i recolzament de Júlia Massó, Josep Simon, Ignacio Suay i Alfons Zarzoso.

Nota de premsa en PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *