FEM ciència?

Propostes de la SCHCT per conèixer quin paper juguen les dones a la història de la ciència

La sèrie d’entrevistes FEM ciència? proposa reflexionar sobre un eix comú: les dones i la història de la ciència, la tècnica i la medicina. A partir de les entrevistes, volem conèixer la imatge que tenen algunes historiadores de la ciència de la pròpia disciplina i quin paper hi juguen les dones.

El títol de la sèrie intenta fer reflexionar sobre com es correlacionen entre si la ideologia de gènere i la ciència, com aquesta construcció funciona a la nostra societat i afecta a les persones i a la pròpia ciència.

Aquesta sèrie es publica en motiu de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la ciència, i exposa la necessitat de mostrar una visió general de la situació de les dones en la investigació, tenint en compte diferents factors que han dificultat i que continuen dificultant el progrés tant en l’àmbit laboral com personal de les dones.

Commemoracions com la comentada i el 8 de març, Dia de la Dona, han de servir per cridar l’atenció a temes de reflexió col•lectiva obligada. Per això les entrevistes començaran abordant dues qüestions fonamentals: és la història de la ciència sexista? Quin paper tenen i haurien de tenir les commemoracions com l’11F o el 8M?

Les informacions contingudes en aquestes entrevistes representen els punts de vista de les persones entrevistades. No són expressió oficial de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica. Aquest projecte ha sigut portat a terme per Mar Rivera Colomer, en el marc del Màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica de l’Institut interuniversitari López Piñero. Agraïm la supervisió i recolzament de Júlia Massó, Josep Simon, Ignacio Suay i Alfons Zarzoso.

Nota de premsa en PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

XVII TROBADA SCHCT 2022

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 5 - 7 May 2022

XIX JORNADA SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I L’ENSENYAMENT “Antoni Quintana i Marí”

19- 20 novembre 2021
Institut d’Estudis Catalans. Barcelona

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica