Benvolguts,

Ens plau anunciar-vos que aquesta propera primavera la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica ha organitzat un cicle de xerrades en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona amb el títol “La Ciència també té Història”.

El cicle consta de vuit xerrades, que es realitzaran a diferents biblioteques de la ciutat, dedicades a diverses disciplines científiques conduïdes per historiadors i historiadores de la ciència de la nostra comunitat.

Aquestes sessions són presencials i obertes a tothom. Les activitats s’han adaptat a les mesures de seguretat i protecció davant de la Covid-19.

Per accedir als recintes és obligatori l’ús de mascareta.

La primera sessió es realitzarà el proper dilluns 12 d’abril a la Biblioteca Caterina Albert de Camp de l’Arpa:

“Història de la física: espectacle, mesura i república”

Dilluns 12 d’abril a les 18.30 h. B. Camp de l’Arpa-Caterina Albert. A càrrec de

Josep Simon, historiador de la ciència de l’Institut Interuniversitari López Piñero de València

A començament del segle XIX, la física era una àrea de curiositat comunament denominada “filosofia natural”, en què esotèrics fluids regien els fenòmens de la naturalesa dominada per individus fornits de títols nobiliaris. A principis del segle XX, la física havia esdevingut una república amb una constitució ben definida i articulada per revistes especialitzades, institucions, societats professionals, espais de comunicació pública, economies domèstiques i internacionals i títols universitaris. En aquesta xerrada farem un recorregut panoràmic per la història viva de la física contemporània i debatrem en quina mesura l’espectacle de la física va esdevenir república.

Podeu veure el programa complet aquí

Us hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 11-13 November 2021 (alternative date: 26-28 May 2022)

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica