Col·loquis de la SCHCT (2020–2021)
coorganitzat amb l’Agrupació Astronòmica d’Osona
Cicle: El Servei Meteorològic de Catalunya, 100 anys d’història

“Eduard Fontserè: Físic, meteoròleg i dinamitzador cultural”

Ponent: Antoni Roca (UPC i IEC)

Dimarts 20 d’abril de 2021, 20h.

Sessió per youtube

Al llarg dels seus 100 anys de vida, Eduard Fontserè va marcar de manera profunda diversos camps de la ciència, inclosa la modernització de les institucions. Fontserè es formà com a físic i inicià la seva carrera com astrònom. Ja a final de segle XIX, començà la seva activitat en meteorologia, que culminà amb la creació del Servei Meteorològic de Catalunya el 1919. Fou professor de la Universitat de Barcelona, membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts, de l’Institut d’Estudis Catalans i promotor de societats científiques. Després de la guerra civil, la seva figura prengué una dimensió cívica, com a representant viu d’una època de cultura democràtica.

A càrrec de Antoni Roca, Físic de la UPC i de l’IEC.

Totes les conferències d’aquest cicle són online i es fan el dimarts a les 8 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *