Benvolguts i benvolgudes,

Us recordem que, dins el cicle “La Ciència també té Història” organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, dilluns dia 31 de maig a les 18:30h a la Biblioteca Sagrada Familia tindrà lloc la xerrada:

Un CSI medieval: ments criminals i metges experts a la Corona d’Aragó

a càrrec de Carmel Ferragud,

professor d’Història de la Ciència de la Universitat de València.

Tendim a pensar que només els mètodes CSI de la ciència moderna han pogut resoldre els crims més misteriosos. Però el cert és que del al segle XIII, a l’Occident europeu ja existien metges i altres experts que oferien els seus coneixements als jutges per aclarir crims horribles i escruixidors. En aquesta conferència us mostrarem, a través de casos reals exhumats dels arxius catalans, com treballava aquest cos d’experts al servei de veguers, batlles, governadors i tota mena de tribunals civils i eclesiàstics.

Més sobre aquest cicle i properes sessions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cicle TECHNOLOGY & CAPITALISM

XIX JORNADA SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I L’ENSENYAMENT “Antoni Quintana i Marí”

19- 20 novembre 2021
Institut d’Estudis Catalans. Barcelona

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 5 - 7 May 2022

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica