IX JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

Vic. Temple Romà, 1 d’octubre de 2022

PROGRAMA IX JORNADA D’HISTORIA DE L’ASTRONOMIA I METEOROLOGIA 2022

 

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, malauradament endarrerida un any per causa de la pandèmia, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la IX Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Assistència i comunicacions

El comitè organitzador de la IX Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades, o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

Avançament del programa

La Jornada comptarà amb una conferència de Josep Tió, expert estudiós de l’obra de Jacint Verdaguer, titulada “Jacint Verdaguer i l’astronomia”. En el decurs de la Jornada es farà una visita guiada a la casa i observatori de Josep Pratdesaba. En sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent.

La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT a partir del 23 de setembre de 2022. PROGRAMA FINAL PDF

Termini sol·licitud de comunicacions i inscripció

De l’1 de juliol al 31 d’agost de 2022

Tramesa de propostes de comunicació a schct@iec.cat (indicant a l’assumpte: RESUM VIC). Cada proposta inclourà títol i un resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.
Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques a estudiants i llicenciats en atur, o a aquells que demostrin que les necessiten, per a la inscripció i viatge. Cal enviar a schct@iec.cat (indicant a l’assumpte:BECA VIC) un escrit justificant-ne els motius i adjuntant, escanejada, la documentació necessària: certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent. Es comunicarà la resolució abans de l’inici del període d’inscripció.

Inscripció: al formulari JORNADA VIC 2022  de l’1 al 23 de setembre

60€ Inscripció general
40€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC, l’AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la SCF, la SCG

Pagament: d’acord amb les indicacions del formulari amb targeta de crèdit o transferència bancària. La inscripció inclou el llibre de resums de les comunicacions, l’assistència a la Jornada, el dinar i, posteriorment, el llibre Núvols, estels i planetes. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia que, a manera de capítols, recollirà les comunicacions i conferències de la Jornada.

SEGONA CIRCULAR

 

Per facilitar l’organització es recomana inscriure’s prèviament però, sempre que hi hagi places disponibles, s’acceptaran inscripcions, en persona, el mateix dia de la jornada.

 

Entitats organitzadores

Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT)

Patronat d’Estudis Osonencs (PEO)

Agrupació Astronòmica d’Osona (AAO)

 

Entitats col·laboradores

Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS)

Associació Catalana de Meteorologia (ACAM)

Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM)

Societat Catalana de Física (SCF)

Societat Catalana de Gnomònica (SCG)

 

Per a més informació contacteu la schct@iec.cat

SCHCT. Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Piulades de la SCHCT
XII ESCOLA EUROPEA DE PRIMAVERA D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I LA DIVULGACIÓ

XVII TROBADA SCHCT 2022

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica