IX JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

Vic. Temple Romà, 1 d’octubre de 2022

Primera circular

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, malauradament endarrerida un any per causa de la pandèmia, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la IX Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Assistència i comunicacions

El comitè organitzador de la IX Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades, o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

Programa provisional

En el decurs de la Jornada es pronunciaran dues conferències, encara per determinar. En sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent.

La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT (www.iecat.net/schct) a partir del 23 de setembre de 2022.

TERMINI DE SOL·LICITUD DE COMUNICACIONS I DE BECA

De l’1 de juliol al 31 d’agost de 2022

Tramesa de propostes de comunicació a schct@iec.cat (indicant a l’assumpte: RESUM VIC). Cada proposta inclourà títol i un resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.
Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques a estudiants i llicenciats en atur, o a aquells que demostrin que les necessiten, per a la inscripció i viatge. Cal enviar a schct@iec.cat (indicant a l’assumpte:BECA VIC) un escrit justificant-ne els motius i adjuntant, escanejada, la documentació necessària: certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent. Es comunicarà la resolució abans de l’inici del període d’inscripció.

INSCRIPCIÓ

Període d’inscripció: de l’1 al 23 de setembre al formulari JORNADA VIC 2022  que estarà disponible a partir del primer de setembre al web de la SCHCT.

PREUS

60€ Inscripció general
40€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC, l’AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la SCF, la SCG

Pagament d’acord les indicacions del formulari: amb targeta de crèdit o transferència bancària.
La inscripció inclou el llibre de resums de les comunicacions, l’assistència a la Jornada, el dinar i, posteriorment, el llibre Núvols, estels i planetes. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia que, a manera de capítols, recollirà les comunicacions i conferències de la Jornada.

ENTITATS ORGANITZADORES
SOCIETAT CATALANA D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA (SCHCT)
PATRONAT D’ESTUDIS OSONENCS (PEO)
AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA D’OSONA (AAO)

ENTITATS COL·LABORADORES
AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELL (AAS)
ASSOCIACIÓ CATALANA DE METEOROLOGIA (ACAM)
ASSOCIACIÓ CATALANA D’OBSERVADORS METEOROLÒGICS (ACOM)
SOCIETAT CATALANA DE FÍSICA (SCF)
SOCIETAT CATALANA DE GNOMÒNICA (SCG)

________________________________
SCHCT. Institut d’Estudis Catalans
Servei de Suport a la Recerca
Carrer del Carme, 47 · 08001 Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVII TROBADA SCHCT 2022

11TH EUROPEAN SPRING SCHOOL ON HISTORY OF SCIENCE AND POPULARIZATION

PANDEMIC PASTS, PANDEMIC FUTURES Sources, histories, imaginations

Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret 5 - 7 May 2022

XIX JORNADA SOBRE LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I L’ENSENYAMENT “Antoni Quintana i Marí”

19- 20 novembre 2021
Institut d’Estudis Catalans. Barcelona

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica