Entrevista al teatre anatòmic (1760): Des que el món es món el part havia estat assistit per dones, i ara venen ells a ensenyar-les a elles com ho han de fer?

Per Núria Pujol

Nascut el 1760 i criat a Ciutat Vella de Barcelona, a l’oest de les Rambles, al carrer del Carme, pot dir que s’ha mantingut ferm al neoclassicisme de les seves arrels durant més de dos segles i mig. Es veí “porta per porta” del corralet, antic dipòsit de cadàvers i cementiri de l’Hospital de la Santa Creu, espai que actualment és el Jardí del Doctor Fleming.

El caracteritza la seva llarga i canviant trajectòria professional: Va començar com a col·legi de cirurgians, passant per facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, i jubilat com a teatre des de 1929 sempre troba una mica de temps en les seves estones lliures per a dedicar-se a acollir la colla de la Reial Acadèmia de Medicina…Veure, escoltar i callar durant més de dos segles i mig? Ha arribat l’hora de que aquesta joia barcelonesa ens digui la seva…T’escoltem teatre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *