Col·loquis de la SCHCT (2022-2023)

Coordinat per Pasqual Bernat

Antònia Bardolet, una de les estrelles de l’univers vigatà

Carles Costa

(historiador)

Dimarts 18 d´abril de 2023, 20 h.

Seu de l’AAO (c/ Pare Xifré , 3, 3r, Vic) i On line (link)

Probablement, la societat vigatana de mitjans-finals del XIX i principis del XX sigui l’època més esplendorosa que mai ha viscut Vic des del punt de vista cultural. Encapçalades pel canonge Collell, en aquella època hi convisqueren figures com Narcís Verdaguer; Manuel Serra i Moret; Raimon d’Abadal i Calderó; Mercè Font i Codina; Martí Genís i Aguilar; Josep Pratdesaba, o Josep Gudiol i Cunill. Aleshores es bastí una mena d’univers vigatà que liderà la Renaixença literària i altres àmbits. Dintre d’aquest univers, una de les estrelles que hi va brillar amb llum pròpia fou Antònia Bardolet. Hi brillà des del punt de vista científic, literari, social, cultural, reivindicatiu en pro de la igualtat de la dona… una autèntica dona polifacètica que el temps, malauradament, l’ha condemnat a l’oblit. Mitjançant la conferència tractarem de destacar diversos dels seus vessants i intentarem recuperar la figura d’una dona molt avançada al seu temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Piulades de la SCHCT
XII ESCOLA EUROPEA DE PRIMAVERA D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I LA DIVULGACIÓ

XVII TROBADA SCHCT 2022

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica