VIII JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

Vic. Temple Romà, 26 d’octubre de 2019

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou, la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i de debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines.

És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la VIII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Assistència i comunicacions

El comitè organitzador de la VIII Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i la meteorologia a participar-hi i presentar comunicacions, sobre recerques acabades o en curs.

La durada de cada comunicació serà de quinze minuts seguida d’un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

Programa provisional

La Jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural “La Terra no gira pas en rodó” a càrrec de Xavier Campi, director de recerca honorari del CNRS (França). A continuació, en sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La Jornada es clourà amb la conferència “Vents i ciclons mediterranis: objecte continuat d’investigació entre els segles XIX i XXI “a càrrec d’Agustí Llansà, doctor en ciències i meteoròleg col·laborador de la Universitat de les Illes Balears. El programa definitiu, la distribució de les comunicacions i altres detalls d’organització es faran conèixer a través del web de la SCHCTa partir del 19 d’octubre de 2019.

Programa definitiu

Podeu descarregar el programa definitiu aquí: Llibre de resums de la VIII Jornada Vic

NOU TERMINI D’INSCRIPCIÓ: Del 8 al 22 d’octubre de 2019

Caldrà omplir el formulari d’inscripció Jornada Vic 2019:

https://www.iec.cat/jornades/astrovic2019.asp

El pagament s’efectuarà amb targeta de crèdit, o per transferència bancària segons indicacions al formulari. La inscripció inclou: llibre de resums de comunicacions, assistència, dinar i, posteriorment, el llibre Del cel i de l’aire. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia que per capítols, recollirà les comunicacions i conferències de la Jornada.

Informació sobre els preus:

50€ Inscripció general 35€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC, l’AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la SCF, la SCG

Per facilitar l’organització es recomana inscriure’s prèviament però, sempre que hi hagi places disponibles, s’acceptaran inscripcions el mateix dia. Entitats organitzadores Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) Patronat d’Estudis Osonencs (PEO) Agrupació Astronòmica d’Osona (AAO) Entitats col·laboradores Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS) Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM) Societat Catalana de Física (SCF) Societat Catalana de Gnomònica (SCG) Per a més informació contacteu la schct@iec.cat SCHCT (IEC) Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona. Carrer del Carme, 47 | 08001 Barcelona.

Actes d’Història de la Ciència i de la Tècnica