I Seminari web de la Revista Catalana de Pedagogia (1 de desembre de 2021)

«Educació i COVID: Un punt d’inflexió en els joves migrats i el pràcticum de pedagogia» En moments com l’actual es fa rellevant interpel·lar la comunitat educativa científica i professional sobre el fenomen de la COVID-19 i les repercussions que té en el camp pedagògic. En aquesta societat cada cop més canviant i innovadora, des de la pedagogia s’han de poder desplegar competències amb grans marges d’incertesa. Per part de les organitzacions de pràctiques i els professionals que hi treballen, s’ofereix un context organitzatiu i un marc de requeriments professionals en el qual s’espera que l’alumnat apreciï la situació de demanda, reflexioni i faci front a l’activitat que se li planteja. Des d’aquest plantejament, la Revista Catalana de Pedagogia us convida al seu primer seminari web, que se centrarà en dos dels darrers articles més llegits que s’hi ha publicat.

 

 

“El dia 1 de setembre 2022 la Consellera de Cultura, Sa. Natàlia Garriga i el Secretari de Política Lingüístca, Sr. Francesc Xavier, van rebre el President de la Societat Catalana de Pedagogia, Sr. Josep Serentill, amb la voluntat de construir nous espais de treball conjunt.També hi van assistir altres representants de la Junta actual, referents dels temes tractats: Sr. Antoni Portell , Sra. Neus Lorenzo  i Sr. Jordi Vivancos. La col·laboració i el compromís  de la Societat Catalana de Pedagogia amb tots els entorns culturals i educatius, formals i no formals, són espais enriquits on poden creixer projectes compartits a mig i llarg termini.”

 

 

 

 

Conferència «La transformació educativa en un context digital. Una visió des de l’humanisme

El passat 13 de juliol va tenir lloc la Conferència «La transformació educativa en un context digital. Una visió des de l’humanisme i l’ètica», a càrrec de la doctora Mercè Gisbert, professora de la Universitat Rovira i Virgili, dins l’acte de l’assemblea de socis de l’Institut d’Estudis Catalans de la cloenda del curs de la Societat Catalana de Pedagogia.

Enllaç a la sessió de conferència

Visita de la Junta de la SCP-IEC al  Conseller d’Educació

El dia 21 de juliol el president de la Societat Catalana de Pedagogia, Sr. Josep Serentill, i la vicepresidenta d’investigació, Sra. Neus Lorenzo, van presentar al Conseller d’Educació, Sr. Josep G. Cambray els objectius i el Pla de treball de l’associació, i els principis rectors de la recerca, investigació i formació que es duen a terme en l’actualitat en els territoris de parla catalana.
Igualment, el president va convidar el Conseller a inaugurar el proper Congrés de Transformació educativa  que tindrà lloc a Lleida els dies 1, 2, 3 de desembre 2023. Consultar aquí les bases i tota la informació del Congrés.
La sessió va permetre mostrar les possibles línies de col.laboració per treballar conjuntament per a la qualitat educativa i la millora dels processos d’aprenetatge.

La SCP a les xarxes socials

Pedagogies feministes als Països Catalans

LIKE. BLANC

Gemma Pasqual

Activitats