Cicle de conferències en el marc de l’exposició “Portes obertes a l’escola pública”

En el marc de l’exposició “Portes obertes a l’escola pública”, el Departament d’Educació organitza un cicle de conferències per posar sobre la taula els reptes que es plantegen actualment:

  • Carme Junyent, L’escola davant la diversitat lingüística, 13 de gener de 2022
  • Yayo Herrero, Societat i escola, 3 de febrer de 2022
  • Xavier Martínez, Professorat i funció pública, 24 de febrer de 2022
  • Carlos Magro, Currículum, 10 de març de 2022
  • Aina Tarabini, Segregació escolar, 31 de març de 2022

Les sessions fan a la sala d’actes del Palau Robert. L’entrada és lliure (amb les limitacions que dictin en cada moment les autoritats sanitàries), però cal inscriure’s a l’adreça electrònica conferencies.educacio@gencat.cat, indicant el nom i cognoms, i el DNI.

Les conferències es retransmetran en directe mitjançant l’adreça https://youtu.be/MXjLqD-HjfY.

 

 

Cicle de conferències en el marc de l'exposició "Portes obertes a l'escola pública"

Mor Joan Soler i Amigó, un savi de la cultura popular

Ahir, 2 de gener va morir Joan Soler i Amigó, soci de la Societat Catalana de Pedagogia.
Va ser director de l’Escola Thau, despés de l’Escola Solc i pedagog. Se l’ha conegut més per la recuperació de tradicions catalanes i és present arreu per  la seva dedicació a lletres de cançons, traduïdes i adaptades amb imatge poètica. També va publicar poesia. Deixa un immens llegat.
Com a divulgador de la cultura i les tradicions populars, destaquen els seus treballs “Festes tradicionals de Catalunya” (1978, premi Crítica Serra d’Or), “Barres i onades: relats d’història a Badalona” (1982, premi Baldiri Reixac), “Nadal català” (1995), “Enciclopèdia de la fantasia popular catalana” (1998), “Sant Jordi. La diada. La tradició. L’actualitat” (2000), “Cultura popular tradicional” (2001), “D’on venen els nens i com es fan segons la cultura popular tradicional” (2004, premi Joan Amades), “Dotze catalanes llegendàries” (2010).
Trobarem a faltar el teu somriure!
Des de la Societat Catalana de Pedagogia lamentem la seva pèrdua.

 

 

 

Joan Soler i Amigó

I Seminari web de la Revista Catalana de Pedagogia (1 de desembre de 2021)

«Educació i COVID: Un punt d’inflexió en els joves migrats i el pràcticum de pedagogia» En moments com l’actual es fa rellevant interpel·lar la comunitat educativa científica i professional sobre el fenomen de la COVID-19 i les repercussions que té en el camp pedagògic. En aquesta societat cada cop més canviant i innovadora, des de la pedagogia s’han de poder desplegar competències amb grans marges d’incertesa. Per part de les organitzacions de pràctiques i els professionals que hi treballen, s’ofereix un context organitzatiu i un marc de requeriments professionals en el qual s’espera que l’alumnat apreciï la situació de demanda, reflexioni i faci front a l’activitat que se li planteja. Des d’aquest plantejament, la Revista Catalana de Pedagogia us convida al seu primer seminari web, que se centrarà en dos dels darrers articles més llegits que s’hi ha publicat.

 

 

L’EDUCACIÓ A L’HORA

Altres activitats

  • No hi ha novetats

Ja disponible dins el Portal de Publicacions de l'IEC.

Activitats

comptador

1