Destaquem

SEMINARI D’HIVERN 2012-2013

INFÀNCIA I TDAH. ANÀLISI MULTIFACTORIAL

Perspectiva neurobiològica, psicosociològica i educativopedagògica

DATES : 29, 30 i 31 de gener de 2013

HORA : de 18h a 21 h

LLOC: Institut d’Estudis Catalans . Carrer del Carme 47, Barcelona

Aquest seminari va adreçat a mestres, professors, pedagogs, psicopedagogs i professionals de l’ensenyament en general. Amb una sèrie de ponències encarregades a experts, amb l’intercanvi d’experiències i amb el debat entre participants, es pretén fer una reflexió crítica sobre el concepte de TDAH, a partir de la integració d’aquestes tres perspectives. En primer lloc, es tracta de reflexionar sobre la naturalesa del trastorn, l’origen, les causes, la diagnosi i el tractament. A continuació, s’analitzen els canvis socials de les darreres dècades, i es valora si aquests poden arribar a modificar l’estructura del cervell i provocar desatenció generalitzada i impulsivitat. Per últim, s’ofereixen propostes educatives i línies d’intervenció pedagògiques per a estimular  l’atenció i la capacitat de concentració.

Activitat formativa inclosa dins del marc de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

S´oferirà la certificació d´assistència amb 10 hores acreditables per al professorat.

Amb el suport de :

Amb  la col.laboració de :

Consulteu i descarregueu el programa, aquí

IMPORTANT

Les inscripcions a les Jornades sobre la Infància i el TDAH han superat les previsions i havent fet les gestions, podem ampliar la capacitat solament a 140 assistents,entre sala presencial o sala complementària amb transmissió directa per videoprojecció. Lamentem no poder atendre totes les sol·licituds.i ens dóna confiança haver organitzat una activitat amb perspectiva múltiple (mèdica, sociològica,i  pedagògica) si respon a les necessitats que tenen plantejades educadors i educadores. Si el tema té tant d’interès i podem contribuir al seu aprofundiment teòric i pràctic, considerarem de fer unes segones jornades.

 

TREBALL PER A l’ACREDITACIÓ :

Us podeu descarregar  aquí el document amb el breu treball ( un full a doble cara )  que haureu de presentar, per tal de  completar les 10 hores acreditables.

FOTOGRAFIES DE l ´ACTE

Inauguració amb Jordi Cots, delegat del l’IEC;  Cristina Pellicer  Sotsdirectora General d´Infantil i Primària , del Departament  d´Ensenyament; Martí Teixidó, president da la SCP.

Imatge del metge psiquiatre infanto-jovenil  Dr Cornellà, durant la seva ponència adreçada a analitzar la identificació i el diagnòstic del Tdah. Així mateix, va abordar el tractament farmacològic amb unes consideracions basades en l´experiència personal.

Imatge dels assistents del Seminari d´Hivernque van mostrar en tot moment un gran interès

Jordi Badia, des de la seva perspectiva de pare d´infant diagnosticat, va exposar la seva experiència personal .

El filòsof Gregorio Luri va presentar  la focalització terapèutica de  l´escola i la societat en general,  amb una consegüent falta de confiança del professional mestre o professor

El  metge epidemiòleg Dr Jordi Sunyer va presentar  els resultats de  l´informe INMA,  investigació que constata la influència de  l’alta exposició a  televisió, la manca d´activitat física i la contaminació ambiental,  en el desenvolupament del Tdah.

La psicòloga Gladys Veracoechea, va oferir teràpies alternatives al fàrmac . Així mateix, va posar de manifest la importància d´un diagnòstic descriptiu i d´un tractament centrat en l´entorn de l´infant.


Joan Domènech, Berta Meneses i Núria Alart, van presentar les seves experiències educatives basades en la desacceleració del procés educatiu, la interiorització i la identificació de les capacitats dels alumnes, respectivament.

Consultar i descarregar les presentacions dels ponents a la Xarxa Social de la Societat Catalana de Pedagogia ( enregistrament gratuït ) .

http://scpedagogia.ning.com/profiles/blogs/jornades-infancia-i-tdah-presentacions-dr-cornella

Vídeos de les Jornades

Jornada 1: «El TDAH i la seva perspectiva neurobiològica» 29/1/2013

[jwplayer file=”29012013_1.flv” streamer=”rtmp://difusio.iec.cat/vod/” provider=”rtmp”]  

Jornada 2: «Els canvis socials: la vida a les ciutats i el seu impacte per al cervell» 30/1/2013

[jwplayer file=”30012013_1.flv” streamer=”rtmp://difusio.iec.cat/vod/” provider=”rtmp”]  

 Jornada 3: «Propostes educatives i línies d’intervenció pedagògica»  31/1/2013

[jwplayer file=”31012013_2.flv” streamer=”rtmp://difusio.iec.cat/vod/” provider=”rtmp”]
La SCP a les xarxes socials