Destaquem

JORNADA INAUGURAL DEL CURS 2013-2014

 

La institució escolar:

porta oberta al plurilingüisme

A la recerca d’un model propi de Catalunya

 

 La Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, es complau en convidar-vos a la sessió inaugural del curs 2013-2014.

 Amb aquesta sessió obrim el tema de l’ensenyament de llengües sobre el que està treballant un equip per a l’elaboració d’una Prova de Competència Lingüística amb infants de 5 anys que s’experimentarà a partir de gener de 2014.

 Al proper seminari d’hivern aplegarem intervencions de fonamentació des de la neurolingüística a la sociolingüística, i presentarem propostes pedagògiques diversificades i models didàctics d’eficàcia contrastada. (Previst per 29 i 30 de gener).                    

D’entrada hem de trobar explicacions de la falta d’eficàcia de l’ensenyament de l’anglès com a primera llengua estrangera després d’anys  de dedicar-hi hores entre els 3 i 16 anys d’edat. Així mateix cal veure la correspondència entre bona competència lingüística en català i castellà i llengua estrangera.

 

LIiçó inaugural a càrrec del Dr. Josep-Lluís González Medina, ‘Director de la British School of Barcelona, i que ha estat cap del departament de llengües estrangeres d’Eton College (Windsor) i director del programa escolar nacional de llengua i cultura hispànica de Cambridge International Examinations’

 

La institució escolar: porta oberta al plurilingüisme.

dificultats i possibilitats

 

La conferència serà emmarcada  en el projecte de la Societat Catalana de Pedagogia de potenciar la competència plurilingüe a partir del diagnòstic pedagògic personalitzat  i l’articulació fonamentada d’aprenentatge de tres o més llengües, a càrrec del Dr. Martí Teixidó i Planas, president de la societat.

 

S’esdevindrà el dimarts 15 d’octubre a les 19 hores,

a  la sala Pere i Joan Corominas de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

 

 

Esperem poder-vos saludar personalment, aquell dia

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA. Feu la inscripció per correu-e  scp@iec.cat  o al tel. 935 529 102

Podeu descarregar el programa en format pdf clicant  aquí

 

Martí Teixidó i Planas

       566_LogoSCPVermell-85[1]President

FOTOGRAFIES DE L´ACTE :

Cliqueu damunt de les imatges  per ampliar-les.

 

 

2013-10-15 19.01.43

D´esquerra a dreta: Martí Teixidó ( president de la Societat Catalana Pedagogia ) , Josep González-Agápito ( president de la secció de Filosofia i Ciències Socials ) i Josep-Lluís González ( director del British School of Barcelona )

 

 

2013-10-15 19.30.49

Imatge dels assistents a la Jornada Inaugural

 

 

 

VÍDEO DE LA JORNADA INAUGURAL : properament

La SCP a les xarxes socials