Destaquem

Ramon Canals, psicopedagog (✝) 26.06.2015

Ramon Canals ha arribat al final del camí de vida amb 87 anys. Ens ha deixat feina feta que reconeixem i agraïm.

Ramon Canals, psicopedagog  ja va encapçalar i dirigir el “GuPuSuPu”, el Gabinet psico-socio-pedagògic de l’Escola Costa i Llobera el 1964 estudiant en equip les necessitats d’educació especial dels alumnes. Va ser professor de de psicologia de l’Escola de Mestres de Sant Cugat, de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Girona.

ramoncanalsVa impulsar la represa de la Mesura objectiva del treball escolar d’Alexandre Galí, les proves de contrast regular dels aprenentatges assolits entre inici i final de curs que realitzaven escoles Costa i Llobera, Talitha, Heura, Tot i Guida i analitzaven conjuntament.

Membre de la Societat Catalana de Pedagogia de la seva creació ençà (núm. 19) , ara amb la condició d’emèrit. Li fem reconeixement per haver impulsat psicologia escolar que no es limitava a explicació. Les contribucions a l’aprenentatge de la lectura amb estudis longitudinals; les reunions regulars per “parlar de nens” (orientació escolar) en equip; les adaptacions de les proves Galí. Una psicologia de l’aprenentatge que enllaça amb la pedagogia.

La SCP a les xarxes socials