Destaquem

Presentació del llibre, Els números canten, un llibre per l’aprenentatge dels més petits.

Maria Bras, professora de la URV, i Toni Giménez, pedagog i cantant, presentaran el seu llibre de cançons per aprendre matemàtiques, a la Seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Serà el dia 20 de juny a les 18.00h.

És un acte adreçat a mestres d’educació infantil,  famílies i infants de dos a set anys i professionals interessats.

Cal inscriure’s a través d’aquest aplicatiu: Formulari d’inscripció Els números canten.

Els autors del llibre, durant la presentació al Museu de les Matemàtiques el passat diumenge 28 de gener.

 

El llibre recopila 65 cançons i cantarelles de nombres, pensades per a infants de dos a set anys i explica les aplicacions pedagògiques de cada tipus de cançó.

“la memòria musical, rítmica i oral d’articulació fonètica és bàsica i a aquesta edat s’aprèn com un joc gratificant. Una oralitat ben construïda amb articulació fonètica precisa no s’oblidarà i s’aplicarà a l’aprenentatge de totes les llengües”. Martí Teixidó.

 

L’obra agrupa les cançons per temàtiques, en funció de l’aprenentatge numèric (significat seqüencial, significat de comptatge, significat cardinal, significat ordinal, significat de mesura, significat operacional, significat no numèric). A l’acte de presentació Maria Bras anirà explicant com s’han classificat i tots plegats podran cantar, adults i infants, amb Toni Giménez a la guitarra. El llibre és una eina didàctica per treballar el nombre en totes les seves dimensions a les classes de matemàtiques d’Educació Infantil i primer cicle de Primària. Les cançons es poden escoltar a través d’àudios en línia.

Vincular les cançons amb els números ve de lluny, de fet tenim un gran llegat de cançó popular catalana amb una gran presència de referències als números i a petits càlculs. Aquestes peces de tradició popular han estat històricament eines didàctiques des d’abans que els nens d’aquestes edats anessin a l’escola. Les cançons i els jocs musicals són joies didàctiques que mai han de faltar a les nostres aules…” Mequè Edo

En finalitzar l’acte, es podrà adquirir el llibre.

 

Maria Bras-Amorós, investigadora i professora de Didàctica de les Matemàtiques a la URV (del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques), és doctora en Matemàtiques per la UPC i graduada pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. En la seva recerca té més de 60 publicacions a revistes i congressos, i ha comissariat l’exposició Matemàtiques en Joc” en el Museu del Joguet de Catalunya.

Toni Giménez, a més de cantant, músic i compositor, és doctor en Pedagogia per la URL. Té més de 200 obres publicades: 141 discos i 65 llibres.

La SCP a les xarxes socials