Destaquem

Maria-Teresa Codina, mestra pedagoga, doctora honoris causa per la UVic-UCC

Maria Teresa Codina, sòcia fundadora de la Societat Catalana de Pedagogia ha estat reconeguda com a Doctora Honoris Causa per la Universitat de Vic – Central de Catalunya a proposta de la Facultat de l’Escola de Mestres d’Osona, refrendada per un ple d’assitència de professioanls de l’educació de tot Catalunya que l’acrediten com a mestrea referent de la pedagogia.                                                                   

Ha estat un solemne acte acadèmic, el dimarts, 5 de juny, a l’Aula Magna de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya,  acompanyat de pedagogues, de professors doctors i d’un gran grup de noves mestres i estudiants  de la universitat i de mestres de la renovació pedagògica impulsada els anys seixanta i setanta, abans que la Generalitat de Catalunya tingués competències de govern en educació.

 

 

El professor Joan Soler Mata, pedagog dr. de la Societat Catalana de Pedagogia, professor de la UVic-UCC va resseguir la trajectòria professional de Maria-Teresa Codina que els qui ens dediquem a l’educació escolar de fa anys coneixem i han estat motiu d’admiració per  les joves mestres.  Fundadora de l’Escola Talitha, membre de l’equip de les set fundadores de les Escoles d’Estiu i de Mestres Rosa Sensat. Elaboració de llibres i fitxes de llengua que incorporaven lectura de la imatge. Compromís social educatiu a Can Tunis amb l’Escola “Avillar Chavorrós” i l’Institut de Can Tunis. Amb l’Ajuntament de Barcelona va crear Aules-estudi i Esplai de barri. Com a experta al Departament d’Ensenyament va impulsar les Aules Taller  i el Programa d’Educació Compensatòria. Va ser reconeguda amb el Premi Educació de Catalunya com a mestra el 2001. La SCP va reconèixer la seva trajectòria a l’Assemblea General de 2012.

La SCP a les xarxes socials