Destaquem

L’educació a l’hora

La Fundació Jaume Bofill i la FMRPC han presentat EDUCACIÓ A L’HORA

PROPOSTA D’HORARIS ESCOLARS EN CLAU D’EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET

Ha estat elaborat per un equip d’experts: Jaume Aguilar (FMRPC), Sílvia Lombarte (Aj. de Sant Boi), Montse Ros (CC.OO), Martí Teixidó (SCP) i Jesús Viñas (Inspecció DepEdu). Direcció: Elena Sintes (FJB, Coordinació Sarai Samper (FJB). Un equip que conjunta visions diverses: renovació pedagògica, acció municipal, sindicat professional, pedagogia ciència i supervisió-administració.

Podeu disposar de l’informe-proposta i de totes les publicacions complementàries.

https://www.fbofill.cat/projectes/educacio-lhora

És una proposta d’organització i gestió fonamentada en coneixement amb la finalitat de resoldre un assumpte, els horaris escolars, que avui no s’ajusten ni a les necessitats socials, ni al desenvolupament d’infants i adolescents. Però va més enllà atès que és una oportunitat per a fer un ensenyament-aprenentatge ben emmarcat en l’educació integral que conjuga l’activitat d’equip cooperatiu i l’activitat personal tutoritzada amb l’educació a temps complet, dins I for a de l’escola, col·legi o institut.

És un bon document per a reflexionar i debatre en equip docent i decidir el propi camí de transformació del model d’ensenyament que manté massa la uniformitat del model il·lustrat del segle XIX.

També podeu recollir o demanar un exemplar imprès directament a Fundació Bofill per dissenyar millor les sessions de debat.

La Societat Catalana de Pedagogia vam acceptar de participar-hi des del primer moment i pensem que el document contribueix a l’elaboració pedagògica que ha de fer la institució escolar coneixent les necessitats biopsicosocials dels alumne i els condicionats familiars ambientals. Darrera de tot es pot endevinar un model d’educació on alumnes i professors s’hi trobin de manera gratificant i puguem reduir els controls excessius derivats d’un ensenyament desajustat.

La SCP a les xarxes socials