Destaquem

Gramàtica bàsica d’ús (GBU) de la llengua catalana

La Gramàtica bàsica i d’us de la llengua catalana  que acaba de publicar l’Institut d’Estudis Catalans posa a l’abast la Gramàtica de la llengua catalana publicada el 2016 (molt actualitzada) en paral·lel a la Gramàtica ESSENCIAL de la llengua catalana disponible en línia https://geiec.iec.cat/ per a tot tipus de consulta temàtica. Com diu Màrius Serra, filòleg de l’Institut, és una sola gramàtica amb tres personalitzacions, com el misteri de la Trinitat.

La que avui pot ser més útil a pedagogs I professionals de l’educació I l’ensenyament és justament la Gramàtica bàsica i d’us de la llengua catalana  que hem de  tenir a l’abast en tot moment, si cal a la llum d’una espelma, quan escrivim un article, quan preparem les classes o quan volem fer un bon tweet/piulada a internet. És la de més fàcil consulta doncs està organitzada en quadres i amb exemples.

Tot docent és professor de llengua, ha de professar una llengua ben construïda, atès que és model normalitzador de llengua. Avui també sabem que per parlar de ciència o d’humanitats, prèviament hem de garantir la diversitat de significats i matisos que qualsevol enunciat lingüístic inclou amb independència de la intenció del subjecte emissor. El món pensat vol aproximar-se al món real però no ho és. Popper el va identificar com a Món 3 i amb competència lingüística en la llengua catalana comuna i en llengües vives hem d’entendre el món i ens hem de comprendre nosaltres mateixos en la diversitat de significats.

Pedagogues i associats dedicats a l’educació: Adquiriu d’immediat aquest instrument científic I professional necessari. (Ara, 14,5 €)

 

Com a socis de la Societat Catalana de Pedagogia podeu adquirir exemplars de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana  amb reducció del 50 % sobre el preu de venda al públic  (PVP: 29,00 €). Els exemplars es poden adquirir a la llibreria de l’IEC.

Enllaç al Portal de Publicacions: https://publicacions.iec.cat/PopulaFitxa.do?moduleName=cataleg&subModuleName=cerca_avanzada&idCatalogacio=32368

L’horari de la llibreria és es següent:

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h

Carrer de Maria Aurèlia Capmany, 14-16

08001 Barcelona

Telèfon: +34 932 701 636

A/e: publicacions@iec.cat

Ubicació i horaris:  http://www.iec.cat/activitats/publicacions.asp?apartat=8

 

La SCP a les xarxes socials

Pedagogia i ètica, baròmetre en temps de crisi

LIKE. BLANC

Gemma Pasqual

Administració