Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

La SCQ obre una convocatòria de reconeixement d’emplaçaments històrics

Arreu d’Europa hi ha força emplaçaments que recorden on es van produir importants desenvolupaments o esdeveniments de caràcter científic. No obstant això, pocs s’identifiquen amb la química. En aquest context, la Societat Catalana de Química vol reconèixer aquells emplaçaments històrics (edificis, laboratoris, universitats, indústries, institucions, ciutats, explotacions, manufactures…) representatius de la química en el territori de parla catalana, i obre la convocatòria següent: 

química en el territori de parla cata.ana.

Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana

1a convocatòria. Inici 2021.

Es convocarà anualment dins el Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans. Per a l’edició 2021 consulteu el document Bases de la 1a convocatòria del Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana [PDF].

El termini de presentació de les candidatures serà el 31 de març de 2021.

El termini de comunicació de la resolució del jurat serà el 31 de maig de 2021.

Convocatòria oberta dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat

Us recordem que si heu fet un treball de recerca de batxillerat, lliurat i qualificat al llarg del curs acadèmic 2020-2021, en què la química té un pes molt important, el podeu presentar en la 15a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química. Teniu temps fins el 28 de febrer!

Consulteu les bases de la convocatòria aquí.

 

Una taula periòdica mural per als centres d’ensenyament

Amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya van editar conjuntament una taula periòdica dels elements en format mural per als centres d’ensenyament de Catalunya.

Us recordem que cada centre d’ensenyament té a la seva disposició un exemplar de la taula als Serveis Territorials d’Educació corresponents.

Descripció física: 1 cartell, en color, de 84 × 119 cm (caragolat en un contenidor).
El cartell, enrotllat dins d’un tub protector, porta dos suports mòbils perquè es pugui penjar a la paret.