Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Troba'ns a Instagram
Instagram-logo
Troba'ns a Twitter
Twitter-logo

Agenda

  • No hi ha novetats

Administra

Novetat editorial

Revista de tecnologia · Núm. 9 (2021)

Ja està disponible en el Portal de Publicacions la catalogació del número 9 de la Revista de Tecnologia, corresponent a l’any 2021.

[+] Portal de Publicacions de l’IEC

Es poden consultar els continguts dels articles en format PDF, els resums i els mots clau en català i anglès, les matèries i les citacions bibliogràfiques.

Reunió anual de la Secció Catalana de Metrologia (SCT-Metrologia)

Benvolgudes, benvolguts,

Ens plau convidar els membres de la Societat Catalana de Tecnologia a la reunió anual de la Secció Catalana de Metrologia (SCT-Metrologia), per a fer balanç de l’estat de la Secció, així com del seu futur. Excepcionalment, aquesta convocatòria s’obre a persones no sòcies de l’entitat.

La reunió es durà a terme de manera virtual, mitjançant la plataforma Zoom, el dia 11 de novembre, a les 18 hores.

Us demanem que, com més aviat millor, confirmeu l’assistència a l’adreça electrònica sct@iec.cat, indicant en el tema del correu METROLOGIA, a fi d’enviar-vos l’enllaç per a seguir i participar en la sessió.

L’ordre del dia de la reunió és el següent:

  1. Presentació de la memòria d’activitats del 2021.
  2. Presentació de les activitats del curs 2021-2022.
  3. Torn obert de paraules.

 

Cordialment,

Secció Catalana de Metrologia

scmetro-sct@correu.iec.cat

Conferència de l’Assemblea de Socis de la SCT 2021

El 18 de novembre, a les 18:15 h a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC (carrer del Carme, 47).

La Dra. Carme Torras, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), impartirà la conferència titulada «Robòtica assistencial: recerca, ètica i ciència-ficció»?

La robòtica assistencial és una tecnologia en ple creixement que pretén ajudar els sanitaris als hospitals, centres de rehabilitació i llars de gent gran, així com empoderar les persones amb mobilitat reduïda a casa, perquè puguin desenvolupar de manera autònoma les activitats de la vida diària. En aquesta conferència s’exposaran els reptes tecnocientífics i ètics que planteja la interacció de cuidadors i pacients amb robots. També es presentarà una experiència de la utilització de la ciència-ficció per a fomentar l’esperit crític i generar debat entre els estudiants i desenvolupadors d’aquesta tecnologia.

Com que el nombre de places de la sala és limitat, la conferència serà retransmesa en directe pel canal de YouTube de l’IEC per a tothom que la vulgui seguir.

Caldrà, però, que confirmeu la vostra assistència presencial o telemàtica per correu a sct@iec.cat

Després de la conferència s’oferirà una copa de cava als assistents.

Assemblea General de la Societat Catalana de Tecnologia 2021

El  proper 18 de novembre, a les 17 h, celebrarem l’Assemblea anual de socis.

Aquest any, l’acte serà presencial i tindrà lloc a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona). També es podrà seguir en format telemàtic mitjançant la plataforma Zoom. A continuació, us fem arribar l’ordre del dia de l’Assemblea.

1. Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea anterior (2020).

2. Informe de Presidència i Tresoreria.

3. Torn obert de paraules.

NOTA IMPORTANT

Cal que comuniqueu la voluntat d’assistir (de manera presencial o telemàtica) a l’Assemblea enviant un correu electrònic a sct@iec.cat abans del dia 16 de novembre.
Els socis que vulgueu assistir presencialment a la sessió rebreu un correu de resposta en què se us confirmarà que teniu el seient reservat, els que ho feu de manera telemàtica rebreu l’enllaç a la sessió.
En l’acte s’aplicaran les mesures de seguretat que estableix el protocol de seguretat i prevenció contra la COVID-19.

 

Presentació del projecte «Viure de l’Aire Barcelona»

La sessió de presentació del projecte «Viure de l’Aire Barcelona» tindrà lloc a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (c. del Carme, 47, de Barcelona) el propvinent dijous 14 d’octubre, a les 19.00 hores.

La presentació anirà a càrrec dels senyors Pep Puig, impulsor dels projectes «Viure de l’Aire del Cel» i «Viure de l’Aire Barcelona», i Jordi Ferrer, impulsor també del projecte «Viure de l’Aire Barcelona».

Per assistir de manera presencial a l’acte, cal que confirmeu prèviament l’assistència enviant un correu electrònic a l’adreça sct@iec.cat.

Si desitgeu seguir en línia la sessió, cal que cliqueu el següent enllaç.

Organitza: Secció d’Energia de la Societat Catalana de Tecnologia