Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Troba'ns a Instagram
Instagram-logo
Troba'ns a Twitter
Twitter-logo

Agenda

  • No hi ha novetats

Administra

Presentació llibre: «100 dones clau en la història de la ciència i la tecnologia» d’Oriol Boix i Sandra Posada

Data: 19 maig de 2022 de 18.00 a 20.00 h

Sala: Nicolau d’Olwer de l’ Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.

L’ Oriol Boix (membre de la junta de la SCT) acaba de publicar un llibre, escrit «a quatre mans» amb Sandra Posada, i us volem convidar a la presentació que farem a l’IEC el propvinent 19 de maig.

El llibre recull un conjunt de noms de dones gràcies a les quals la nostra vida és molt més senzilla.

Algunes de les dones que es posen en valor en aquest recull són: Hildegarda de Bingen (segle xii), la primera persona a descriure el plaer sexual femení; Josephine Cochrane (segle xix), la persona que va idear el primer rentaplats, o Josefina Castellví, la primera dona espanyola (juntament amb Marta Estrada) d’anar a l’Antàrtida.

Al llarg dels segles, el paper de la dona en la societat s’ha vist reduït a la cura de la família, aquelles que es van atrevir a sortir d’aquest marc van ser incompreses i fins i tot acusades de bruixeria. En molts àmbits han restat amagades, però en la ciència i la tecnologia la invisibilització ha estat encara més acusada. La majoria de les dones que apareixen en aquesta compilació tenen en comú les dificultats que van patir pel fet de dedicar-se professionalment a la ciència. En els darrers anys s’han publicat alguns llibres que han volgut donar visibilitat a moltes de les dones que es van atrevir a destacar en algun àmbit: polític, literari, científic, artístic…, malgrat les nombroses dificultats i impediments amb què es van trobar. En aquest recull s’ha intentat presentar científiques poc conegudes però que han tingut una contribució cabdal en els àmbits científic i tècnic.

L’aforament és limitat, i per tant us agrairem que confirmeu la vostra assistència en aquest enllaç : https://www.iec.cat/jornades/100donesclau.asp

L’ensenyament sobre energia. Educar per un nou model energètic.

El dissabte 2 d’abril, de 10:00 a 14:30, se celebrarà al MNACTEC de Terrassa la Jornada «L’ensenyament sobre energia. Educar per un nou model energètic», per a presentar el material «Currículum operatiu de l’energia», elaborada pel CRECIM de la UAB.
La publicació és una proposta d’orientació didàctica de l’autònoma sobre per què, què i com educar en energia, i molt especialment, cap a la necessària transició energètica amb justícia global.
Al llarg del matí es presentarà la publicació i es faran diversos tallers, alguns d’ells a càrrec de membres de la SCT.

Podeu consultar el programa en el següent en enllaç:
http://icaen.gencat.cat/web/.content/50_Actualitat/52_agenda/arxius/EscolaEnergia_vertical.pdf

La inscripció és gratuïta però necessària per temes de control d’aforament al següent enllaç:
http://icaen.gencat.cat/ca/actualitat/formulari-dinscripcio-lensenyament-sobre-energia.-educar-per-un-nou-model-energetic./

Catalunya Summit

El  7 de maig de  2022 a Vilafranca del Penedès, és durà a terme el Catalunya Summit  2022, un esdeveniment anual sobre emprenedoria, innovació i esperit empresarial.

Dirigit als joves i estudiants interessats en tenir un major coneixement sobre el món de la innovació i els que es vulguin preparar pel camí de l’emprenedoria, de com passar de l’idea a l’èxit.

Enguany, la Dra. Núria Salán, presidenta de la SCT, presentarà dins l’apartat Keynotes la xerrada “Menú Enginyós”. 

Descarregueu-vos aquí:

El dossier

Les bases de la Pitch Competition Catalunya Summit  (Competició de projectes d’emprenedoria / innovació)

Més informació i inscripcions a : CATALUNYA SUMMIT

9è Congrés d’Energia de Catalunya. Jornada 24 de febrer de 2022

El pròxim 24 de febrer de 4 a 8 de la tarda celebrem la segona jornada del Congrés d’Energia de Catalunya d’enguany.

Aquesta jornada del 9è CoEnerCat també serà virtual mitjançant la Plataforma Zoom de la Societat Catalana de Tecnologia / Institut d’Estudis Catalans.

En pots fer la difusió que consideris adient.

En aquesta 2a jornada tractarem temes relacionats amb la història de l’energia a Catalunya, situació actual del gas natural així com les aportacions de les institucions i d’entitats diverses.

Podeu veure el programa complet clicant aquí: PROGRAMA

Per inscriure’s al seminari web heu d’enviar un correu electrònic a INSCRIPCIÓ