Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Troba'ns a Instagram
Instagram-logo
Troba'ns a Twitter
Twitter-logo
Agenda
  • No hi ha novetats
Administra

Exposició temporal: «Materials i tecnologia el 1714»

Del 14 d’octubre al 18 de novembre de 2014

Institut d’Estudis Catalans

Organització: Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC

logo net SCT

 DSC_0341_50redEl Tricentenari 1714-2014 ens permet parlar d’una sèrie de fets històrics que expliquen una part del que som avui i afecten el que podem arribar a ser en el futur. En ple segle xviii, el segle de les llums i de la Iŀlustració, la tecnologia era més senzilla, més accessible i més bàsica, i tot estava a punt per a la gran revolució industrial. En aquesta exposició es presenten els materials utilitzats a l’època, amb algunes de les aplicacions tecnològiques per a les quals es feien servir, i es comparen amb els materials d’avui en dia. Cada peça —de la coŀlecció del reconegut divulgador Marc Boada— té un text explicatiu. La mostra s’exhibeix en dues vitrines de l’Institut d’Estudis Catalans (de 150 cm d’amplària × 70 cm de fondària), on s’exposen sis àmbits:

1. Introducció

2. Matèria mineral

3. Matèria lígnia (fustes)

4. Matèria metàŀlica

5. Matèria orgànica

6. Matèria i energia

 

Logo_pendulum

 

Cartell de l’exposició (A4)