Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Troba'ns a Instagram
Instagram-logo
Troba'ns a Twitter
Twitter-logo
Agenda
  • No hi ha novetats
Administra

La conferència de cloenda SCT 2017 versarà sobre la intel·ligència artificial i la salut

Conferència de la Societat Catalana de Tecnologia
La sessió se celebrarà el dia 30 de novembre de 2017,
a les 19 hores, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans
(carrer del Carme, 47, de Barcelona)
Títol: «Intel·ligència artificial i salut:
interpretant les dades dels smartwatches i altres wearables»

Ponent: Dra. Beatriz López

Sinopsi
La intel·ligència artificial és un motor de desenvolupament per a molts sectors econòmics (indústria, turisme) i un element clau per a poder afrontar els reptes de la societat quant a la salut (costos insostenibles causats per malalties cròniques, envelliment, risc de malalties infecciones, democratització de la salut). En aquesta conferència es repassarà la presència actual de la intel·ligència artificial en el sistema de salut, i també en la recerca mèdica, i es farà un èmfasi especial en la utilització de sensors corporals. En aquest sentit, l’aparició dels sensors, i la seva connectivitat a la Xarxa, ha permès afinar els sistemes de personalització dels tractaments, apoderar els pacients i afavorir la promoció de la salut, la qual cosa ha comportat la millora dels sistemes sanitaris en eficiència i eficàcia. En alguna ocasió, també ha contribuït al descobriment de nous coneixements mèdics.

Sobre l’autora
Beatriz López és enginyera informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Investiga sobre intel·ligència artificial des que va iniciar el doctorat al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’any 1988. Ha estat professora de la Universitat Rovira i Virgili, i actualment és professora a la Universitat de Girona, on desenvolupa la recerca dins del grup eXiT. Ja en els inicis de la tesi doctoral, va focalitzar les activitats de recerca en temes de salut i va treballar en sistemes que milloressin l’eficiència en el diagnòstic de la pneumònia i la reumatologia. Tot i que ha desenvolupat aplicacions en diferents àmbits, com la robòtica, el turisme, l’electricitat i les ciutats intel·ligents, la passió per la medicina i la salut l’ha dut a especialitzar-se en aquests camps. Ha col·laborat en projectes de prognosi de càncer, de determinació de risc i obesitat a partir de dades genètiques i de suport a la presa de decisions en el manteniment de maquinària hospitalària, entre molts d’altres.
La vinculació amb el món de la salut i la utilització de mètodes intel·ligents d’optimització per a la programació d’ambulàncies va desembocar en la creació d’una empresa derivada, Newronia, de la qual és cofundadora. Dins de la intel·ligència artificial, la seva especialitat comprèn tècniques d’aprenentatge automàtic, preses de decisions basades en experiències anteriors i mètodes d’optimització, que inclouen els aspectes d’interacció i coordinació de sistemes a Internet. És membre de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial des del 1998.

[PDF]