Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Troba'ns a Instagram
Instagram-logo
Troba'ns a Twitter
Twitter-logo
Agenda
  • No hi ha novetats
Administra

Presentació llibre: «100 dones clau en la història de la ciència i la tecnologia» d’Oriol Boix i Sandra Posada

Data: 19 maig de 2022 de 18.00 a 20.00 h

Sala: Nicolau d’Olwer de l’ Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.

L’ Oriol Boix (membre de la junta de la SCT) acaba de publicar un llibre, escrit «a quatre mans» amb Sandra Posada, i us volem convidar a la presentació que farem a l’IEC el propvinent 19 de maig.

El llibre recull un conjunt de noms de dones gràcies a les quals la nostra vida és molt més senzilla.

Algunes de les dones que es posen en valor en aquest recull són: Hildegarda de Bingen (segle xii), la primera persona a descriure el plaer sexual femení; Josephine Cochrane (segle xix), la persona que va idear el primer rentaplats, o Josefina Castellví, la primera dona espanyola (juntament amb Marta Estrada) d’anar a l’Antàrtida.

Al llarg dels segles, el paper de la dona en la societat s’ha vist reduït a la cura de la família, aquelles que es van atrevir a sortir d’aquest marc van ser incompreses i fins i tot acusades de bruixeria. En molts àmbits han restat amagades, però en la ciència i la tecnologia la invisibilització ha estat encara més acusada. La majoria de les dones que apareixen en aquesta compilació tenen en comú les dificultats que van patir pel fet de dedicar-se professionalment a la ciència. En els darrers anys s’han publicat alguns llibres que han volgut donar visibilitat a moltes de les dones que es van atrevir a destacar en algun àmbit: polític, literari, científic, artístic…, malgrat les nombroses dificultats i impediments amb què es van trobar. En aquest recull s’ha intentat presentar científiques poc conegudes però que han tingut una contribució cabdal en els àmbits científic i tècnic.

L’aforament és limitat, i per tant us agrairem que confirmeu la vostra assistència en aquest enllaç : https://www.iec.cat/jornades/100donesclau.asp