Conferència

«Prospectiva en sociolingüística: Simulació social basada en la teoria d’autòmats cel.lulars»

a càrrec de Francesc Salvador i Beltran

Dia: 27 d’abril de 2011 a les 19.00h.
Lloc: Sala Puig i Cadafalch a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans C. Carme, 47 08001 Barcelona

Resum

Un element clau en sociolingüística és la capacitat de predir les tendències de futur.  Si bé el modelatge de les variables que guien la conducta social dels individus ha estat tradicionalment un tema difícil en totes les ciències socials, la simulació basada en la teoria d’autòmats cel.lulars proporciona una bona eina per provar hipòtesis i construir models amb una finalitat prospectiva.  Van presentar un autòmat cel.lular i van mostrar els resultats d’algunes simulacions amb dades empíriques d’estudis sociolingüístics en territoris de parla catalana.  Els resultats van permetre efectuar una prospectiva del manteniment de la llengua catalana.  Finalment, van remarcar la utilitat dels estudis de simulació social com eina per l’estudi prospectiu en sociolingüística.

Material addicional: presentació PowerPoint en pdf

Activitats programades
  • No hi ha novetats
Pàgina del 40è aniversari
Administració