Conferència

«Model sistèmic de l’evolució en l’ús del català a Andorra»

a càrrec de Miquel Nicolau i Carli Bastida, del Grup de Recerca en Llengües de la Universitat d’Andorra.

Dia: 29 de setembre de 2011 a les 19 h
Lloc: Sala Nicolau d’Olwer, de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme, 47

Resum

El Model sistèmic de l’evolució de l’ús del català a Andorra és un projecte experimental de recerca en els àmbits de la demolingüística i la dinàmica de sistemes.  Els objectius principals de la recerca són: 1) assajar la viabilitat de la metodologia sistèmica per estudiar un fenomen complex amb factors socials com és l’ús d’una llengua, per tal de 2) oferir una eina que permeti crear escenaris de futur de l’ús del català a Andorra basats en la modificació d’aquests factors, mitjançant un programa informàtic de simulació.  Amb el model  sistèmic es vol contribuir a entendre millor les variables que influeixen en l’ús social del català a Andorra.

Activitats programades
  • No hi ha novetats
Pàgina del 40è aniversari
Administració